Kirui ja Chelimo maratonien mestareiksi – Hyryläinen 25

IAAF World Championships logo

Lontoon kaupungissa kisattiin iltapäivällä yleisurheilun MM-kisoissa maratonit.

Miehissä voiton Kenian Geoffrey Kirui ajalla 2,08,27. Tämä oli Kiruin uran ensimmäinen maailmanmestaruus. Voittotaistelua käyneet Kirui ja Etiopian Tamirat Tola olivat vielä 35 kilometrin väliajalla yhdessä, mutta kenialainen pudotti paremmalla lopulla Tolan. Etiopialainen tuli toiseksi 2,09,49 ajalla ja myös kolmas sija meni afrikkaan Tansanian Alphonce Simbu jäi Tolasta ainoastaan kaksi sekuntia. Paras eurooppalainen oli neljänneksi tullut Britti Callum Hawkins.

Sen sijaan naisten kilpailussa käytiin voitto- ja mitalitaistelut loppuun asti. Voittajan ja neljännen ero oli ainoastaan kymmenen sekuntia. Mestaruuden vei Bahrainin Rose Chelimo ajalla 2,27,11. Chelimo onnistui viimeisellä kilometrillä jättämään Kenian Edna Kiplagatin taakseen. Kenialainen jäi voittajasta seitsemän sekuntia saaden hopeaa ja saman ajan Kiplagatin kanssa saanut Yhdysvaltojen Amy Cragg oli kolmas.

Kisapäivän ainoa suomalainen Anne-Mari Hyryläinen teki hyvän juoksun. Hän pysyi kärkiporukan vauhdissa n. 20 kilometriä. Hyvän lopun myötä Hyryläinen oli kisan 25 ajalla 2,35,33. Hyryläinen oli eurooppalaisista seitsemänneksi paras.