Leijonat elintärkeään voittoon piskuisesta Tanskasta luvuin 0-3

LEIJONAT

Suomi on voittanut Tanskan juuri päättyneessä ottelussa 0-3.

Tanska aloitti pelin erittäin vahvasti ja onnistui luomaan paikkoja Suomen Pekka Rinteen vartioimalle maalille. Pelin kuva muuttui, kun Suomi pääsi ylivoimalle ja sai lukuisia huikeita maalinteko paikkoja, mutta Tanskan maalivahti Sebastian Dahm onnistui pitämään maalinsa puhtaana. Suomi pääsi ylivoimalle erän edetessä uudelleen, mutta sortui turhaan siirtelyyn ja Tanskan maali pysyi koskemattomana. Ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty ja peli olikin erittäin sekavaa puolin ja toisin Suomen hieman hallitessa tapahtumia.

Toinen erä jatkui sekavana, mutta viimein ajassa 27:47 Jussi Jokinen pitkän videotarkistuksen päätteksi siirsi Suomen 0-1 johtoon. Suomi sai maalista lisää puhtia ja Janne Pesonen siirsikin maalin edestä Suomen jo 0-2 johtoon ajassa 28:49. Suomi hallitsi erää mielinmäärin maalien jälkeen ja ajassa 35:56 Alexander Barkov ohjasi komeasti Leijonat 0-3 johtoon. Erätauolle siirryttiin Suomen 0-3 johdossa.

Kolmannen erän aikana Tanskalla oli jatkuvasti vaarallisia maalinteko paikkoja, mutta loistopelin pelannut Pekka Rinne torjui Tanskalaisten yritykset.

Ottelussa ei enempää maaleja nähty ja näin ottelu päättyi Suomen 0-3 voittoon.

Leijonilla riittää parannettavaa huomiseen Norja peliin, sillä tämän päiväinen esitys ei edes Norjan tasoista joukkuetta vastaan riitä.