Andy Murray jatkoon Australiassa

Gamblers Aussie Open

Turnauksen ehdottomasti paras ottelu ratkesi neljännessä erässä Andy Murrayn voittoon 3-1 (6-4, 6-7, 6-3, 7-5).

Dimitrov johti ensimmäistä erää jo 3-1, mutta hävisi kaksi syöttöään ja britti siirtyi ottelussa 1-0 johtoon. Toinen erä sisälsi dramatiikkaa ja kestikin yli tunnin ja kymmenen minuuttia. Dimitrov hävisi heti toisen syöttönsä, mutta hetken päästä mursi tilanteeksi 3-3. 5-5- tilanteessa Dimitrov hävisi uudelleen syöttönsä ja erä näytti lipsuvan britille. Bulgarialainen kuitenkin ryhdistäytyi ja voitti Murrayn syötön deucessa ja tiebreakin lukemin 5-7.

Kolmas erä paukuteltiin tasaisssa lukemissa, kunnes Dimitrov hävisi viimeisen syöttönsä ja Murray siirtyi 6-3 lukemin 2-1 johtoon.

Molemmat pelaajat olivat tässä vaiheessa jo antaneet vahvasti palautetta ottelun surkealle tuomarille. Kolmannessa erässä Dimitrov pääsi verkolta palauttamaan pallon, joka osui kaksi kertaa maahan, mutta tuomari ei tätä nähnyt.

Neljännessä erässä Dimitrov johti ottelua 5-3 ja deucessa bulgarialaisen palautus osui verkkoon ja sen jälkeen keskelle sivurajaa. Tuomari tuomitsi pallon ulos ja tarkastuksen jälkeen piste pelattiin uudestaan. Dimitrov häviää molemmat pallot ja peli on 4-5.

Viimeisen syöttönsä Dimitrov häviää suoraan nollalla ja paiskaa mailansa rikki maahan. 0-15 tilanteessa Dimitrovin pallo osuu selkeästi kenttään, mutta pallo tuomitaan ulos. Murray pitää syöttönsä ja pienoisella tuomarilahjalla jatkaa Australian Openissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Molemmat pelaajat esittelivät akrobaattisia lyöntejä ja pallorallit olivat pitkiä. Ottelu kesti yhteensä yli kolme ja puolituntia. Dimitrovin ottelu kaatui omiin selkeisiin virheisiin. Ilman tuomarin huonoa suoritustakin oli Dimitrovilla monta paikkaa viedä ottelu viidenteen erään.

Andy Murray kohtaa seuraavalla kierroksella Australian Nick Kyrgiosin.