Scroll Top

Esittelyssä Combat Academy of Finland

Combat Academy of Finland on vuonna 1993 perustettu taistelu-, itsepuolustus- ja kamppailulajien opettamiseen erikoistunut seura, jossa opetusta järjestetään harrastetasosta aina ammattilaisten maailmanmestaruuksiin asti.

Harjoitustilat sijaitsevat Helsingin Sörnäisissä sekä Vantaan Myyrmäessä.

Vuosittain opetukseen osallistuu n. 1000 aktiiviharjoittelijaa n. 1500 ohjatulla harjoitustunnilla, joista kertyy n. 45 000 harjoituskäyntikertaa. Opetukseen on osallistunut vuodesta 1993 alkaen yli 12 000 oppilasta yli 600 perus- ja jatkokurssilla. Lajeina löydät tällä hetkellä kickboxingin, thaiboxingin, krav magan, ladythaiboxingin, junnuthaiboxingin, kuntonyrkkeilyn, wing tsun, escriman, brasilialaisen jujutsun, pekiti tirsia kalin,  lukkopainin ja MMA -vapaaottelun.

Combat Academyn amatööri- ja ammattilaiskilpailijat ovat saavuttaneet vuosien aikana kamppailulajeissa yli kymmenen maailmanmestaruutta sekä lukuisan määrän EM-, PM- ja SM-titteleitä tuloksekkaan ja ammattimaisen kilpailu- ja valmennustoiminnan ansiosta. Lisäksi Combat on onnistunut pudottamaan tuhansia kiloja ”rasvaa” kansalaisilta ja opettanut uusia terveellisempiä elintapoja sadoille ja taas sadoille ihmisille.

Mainittakoon seuran muutama uunituore saavutus!

1) WMBF Muay Thai-liiton uusi maailmanmestari sarjassa -67 kg on Combat Academy of Finlandin Deo Phetsangkhat, joka otteli itselleen maailmanmestaruuden kolmannessa erässä kuukausi takaperin juttua tehdessä Italian Milanossa. Tässä vain yksi Deon lähes 200 ammattilaisottelun saavutuksista ja uunituore sellainen.

Deo on Combatilla ”aina” sen minkä perhe-elämältään kerkeää ja hän toimii thainyrkkeilyn päävalmentajana. Deo on aina iloinen ja hän opettaa niin uusia harrastajia, naisia, ottelijoita, junioreita, kokeneempia harrastajia ja mitä vielä. Älä pelkää Deoa hurjista saavutuksista huolimatta, mene mieluummin vaihtamaan miehen kanssa muutama sana ;-) Monen mielestä voi kuulostaa liioittelulta mutta kyseessä on yksi maailman parhaista valmentajista, kenen tunneille kannattaa ehdottomasti hakeutua. Parempaa oppia et voi saada!

Kuvassa Deo Phetsangkhat ja seuran harrastajia
Kuva: Deo

2) Vuoden 2019 Thainyrkkeilyn Suomen mestaruudet ratkottiin kuukausi takaperin Lahdessa. Kolmipäiväiset Lahti Thaiboxing Clubin isännöimät SM-kilpailut oteltiin hienoissa puitteissa Lahden Messukeskuksessa. Suomen mestaruuksista taisteltiin 17 eri sarjassa. Jaossa oli myös haluttu Härmän malja kiertopalkinto seuralle, jonka voittaa eniten Suomenmestaruuksia haalinut seura. Tänä vuonna Härmän maljan voitti Combat Academy of Finland 6:lla Suomen Mestaruudella. Ei huonosti ;-)

Kuulostaako liian hurjalta, vaativalta tai jopa pelottavalta? Mikäli kyllä, niin olet erehtynyt!

Combat Academy tarjoaa kaikille jotain! Minimi-ikäraja kursseilla on noin 9-vuotta vuotta lajista ja henkilöstä riippuen. Yläikärajaa ei luonnollisestikaan ole eikä sinulta vaadita valmiiksi maratoonarin kuntoa mennäksesi mukaan; päinvastoin, mene mukaan siksi, että kunto nousee ja samalla opit jotain uutta! Et voi olla niin huono tai iso, että et kelpaisi touhuun mukaan.

Monelle myöntämätön syy olla aloittamatta itsepuolustuslajia on pelko siitä, että saa osumaa ja ensimmäisten treenien jälkeen silmä on mustana ja nenä vinossa. Combat Academyssa et saa osumaakaan mikäli et tahdo; otteluharjoitukset ovat erikseen, jolloin otetaan kontaktia. Voit harjoitella tekniikkakursseilla potkunyrkkeilyä vaikka 20-vuotta ilman ottelemista.

Jo peruskursseista lähtien kouluttajat ovat äärettömän kokeneita ammattilaisia. Et voi olla miltään ominaisuuksiltasi liian huono aloittaaksesi harrastusta etkä niin hyvä, että seura ei pystyisi enää tarjoamaan mitään.

Combat Academyn on perustanut Ari Kangas, jonka lähes jokainen kamppailu- ja budolajeja seuraava tai harrastava henkilö tietää. Kangas häärää edelleenkin salilla aamusta iltaan, Dan vyöarvot krav magassa ja kickboxingissa, intohimo ammattiin sekä Kankaan huumorintajuinen, reilu ja sosiaalinen luonne näkyy Combatin kaikessa toiminnassa. Kankaan koulua on edustanut mm. kautta aikain maailman paras thainyrkkeilijä, 14-kertainen maailmanmestari Jomhod Kiatadisak, joten jotain Combatissa on tehty oikein.

Kuvassa edustalla Ari Kangas ja taustalla Combatin kilpailuryhmää

Miten pääsen touhuun mukaan?

Peruskurssilla!

Uuden lajin aloittaminen alkaa aina peruskurssilla, joka kestää noin kaksi (2) kuukautta. Harjoituksia on viikossa lajista riippuen 2-4 ja harjoituksen kesto on n. 60 minuuttia kerrallaan.

Peruskurssilla

– ei vaadita aikaisempaa kokemusta lajista; se on nimensä mukaisesti tarkoitettu aloittelijoille lajin perustaitojen hankkimiseksi

 

– ei tarvita sisäliikunta-asun lisäksi mitään muita varusteita tai välineitä

 

– harjoitellaan kullekin lajille ominaisia harjoitteita

 

– kurssin päätteeksi on taso- tai vyökoe riippuen lajista. Kokeen läpäisseet voivat jatkaa harjoitteluaan seuraavan tason ryhmässä.

Ja sen jälkeen…

Jatkoharjoittelu peruskurssin jälkeen tapahtuu lajiryhmissä ohjatusti. Harjoitusmaksu oikeuttaa käymään kaikissa oman lajin harjoituksissa ja kaikkien muiden lajien harjoituksissa, joista harjoittelija on suorittanut peruskurssin.

 

Mikäli haluat nostaa kuntoasi, oppia puolustamaan itseäsi ja läheisiäsi, haluat uuden harrastuksen, haluat uusia kavereita tai olipa syy mikä tahansa, hakeudu peruskurssille!

Löydät Combat Academyn netistä osoitteesta www.combat.fi

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.