Suomen tie U20-kisoissa sai kivikkoisen alun – Ruotsi jatkoi sensaatiomaista putkeaan

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat käynnistyivät Suomen osalta kivikovaa Ruotsia vastaan torstain vastaisena yönä. Tre Kronor onnistui kampeamaan ottelusta 2-1 voiton ylivoimaosumillaan.

Edellisvuoden hopeajoukkue Ruotsi oli ottelussa selvästi vahvempi osapuoli kaksi ensimmäistä erää. Ottelusta muodostui Suomen osalta hyvin rikkonainen ison jäähymäärän vuoksi, ja Ruotsi kiittikin nopeasti tilaisuuksistaan ylivoimalla. Puolustajalupaus Erik Brännström tulitti keltapaidat johtoasemaan ja osui myös toisessa erässä kertaalleen kovalla lyöntilaukauksella.

Ukko-Pekka Luukkonen piti Suomea pystyssä ottelun alkuminuuteilla venymällä muutamaan huipputorjuntaan. Suomella oli vaikeuksia ennen kaikkea avauspelissään, minkä lisäksi Ruotsi vei kaksinkamppailut nimiinsä kerta toisensa jälkeen.

– Ruotsin puolustus piti meidät pois hyviltä tekopaikoilta. Maalille olisi pitänyt päästä terävämmin, mietti päävalmentaja Jussi Ahokas avauspelin jälkeen.

Vasta päätöserässä Nuoret Leijonat saivat painopisteen pidemmäksi aikaa hyökkäysalueelle. Lopulta puurtaminen tuotti tulosta, kun Suomen maalihanat aukesivat kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä. Kapteeni Aarne Talvitie onnistui ohittamaan Samuel Erssonin vartioiman maalin Kaapo Kakon komean esityön ansiosta.

Kavennuksen jälkeen Suomi sai vielä pariin otteeseen sähinää Ruotsin maalinedustalle, mutta loppusummeri päästi ruotsalaiset pinteestä.

Voitollaan Ruotsi onnistui jatkamaan maagista putkeaan. Se on viimeksi kärsinyt tappion alkulohkossa vuonna 2006, eli peräkkäisiä voittoja on kertynyt nyt 45 kappaletta.

Suomen taival Kanadan U20-turnauksessa jatkuu heti tulevana yönä klo 05:25. Tuolloin vastaan luistelee Kazakstan.