Champions Cup kokoaa salibandyn seurajoukkueiden eliitin Seinäjoelle lokakuussa

Euroopan parhaiden salibandyn seurajoukkueiden mestaruusturnaus Champions Cup järjestetään Seinäjoella 6.-8. lokakuuta. Suomella on vahva edustus kisaamassa naisten ja miesten mestaruustitteleistä.

Champions Cup pelataan vuosittain Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) suojeluksessa. Vuoden 2017 osalta järjestelyoikeudet on saanut Suomen Salibandyliitto, joka vastaa tapahtumajärjestelyistä yhdessä Seinäjoen kaupungin ja Seinäjoen Peliveljien kanssa.

Champions Cupiin, jota voi tituleerata seurajoukkueiden MM-turnaukseksi, osallistuu yhteensä 12 joukkuetta (kuusi miesten ja kuusi naisten joukkuetta). Kyseessä on kutsuturnaus, johon osallistumisoikeus on salibandyn neljän kärkimaan (Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tshekki) hallitsevilla mestareilla ja viime vuoden EuroFloorball Cupin voittajilla. Järjestäjämaana Suomi saa kaksi turnaukseen lisäpaikkaa.

Classic Tampereelta on mukana kahdella joukkueella voitettuaan sekä miesten että naisten Superfinaalin huhtikuussa. TPS lunasti naisten sarjan paikkansa Suomen cupin voittajana. Seinäjoen ylpeys SPV on Suomen toinen edustaja miesten sarjassa.

Turnaus alkaa puolivälierillä perjantaina 6. lokakuuta. TPS kohtaa tuolloin tshekkiläisen Jizni Meston ja SPV Sveitsin mestari Wiler-Ersigenin. Classic, samoin kuin Ruotsin mestarit (IKSU ja IBF Falun) pääsevät suoraan lauantaisiin välieriin. Turnaus huipentuu sunnuntaina Seinäjoki Areenalla pelattaviin naisten ja miesten loppuotteluihin.
Osallistujat

Miehet
Classic (FIN), IBF Falun (SWE), Florbal Chodov (CZE), SV Wiler-Ersigen (SUI), UHC Sparkasse Weissenfels (GER, EFC 2016 -voittaja), Seinäjoen Peliveljet (FIN).

Naiset
Classic (FIN), Tigers Jizni Mesto (CZE), UHC Dietlikon (SUI), IKSU (SWE), Sveiva IB (NOR, EFC 2016 -voittaja), TPS (FIN).

Otteluohjelma

Perjantai 6.10.2017 Seinäjoki Areena
9:45 miesten puolivälierä: Florbal Chodov (CZE) – UHC Sparkasse Weissenfels (GER)
12:30 naisten puolivälierä: Tigers Jizni Mesto (CZE) – TPS (FIN)
16:00 naisten puolivälierä: UHC Dietlikon (SUI) – Sveiva IB (NOR)
19:10 miesten puolivälierä: SV Wiler-Ersigen (SUI) – SPV (FIN)

Lauantai 7.10. Seinäjoki Areena
9:30 naisten välierä: IKSU (SWE) – Tigers Jizni Mesto (CZE)/TPS (FIN)
12:30 naisten välierä: Classic (FIN) – UHC Dietlikon (SUI)/Sveiva IB (NOR)
15:30 miesten välierä: Classic (FIN) – Florbal Chodov (CZE)/UHC Sparkasse Weissenfels (GER)
18:30 miesten välierä: IBF Falun (SWE) – SV Wiler-Ersigen (SUI)/SPV (FIN)

Lauantai 7.10. Seinäjoen Urheilutalo
10:00 sijat 5-6 (naiset)
13:00 sijat 5-6 (miehet)

Sunnuntai 8.10. Seinäjoki Areena
11:30 naisten loppuottelu
14:15 miesten loppuottelu

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.