Dahlmeier Anterselvan normaalimatkan voittoon – Laukkanen 11 ja Mäkäräinen 15

Anterselvassa, Italiassa kisattiin torstaina iltapäivällä naisten 15 kilometrin normaalimatka. Muista kilpailuista poiketen normaalimatkalla tulee ohilaukauksesta sakkokierroksen sijaan sakkominuutti.

Kilpailun voiton vei Laura Dahlmeier. Saksalaiselle tuli kisassa kaksi ohilaukausta, jotka tulivat kahdelta ensimmäisestä ampumapaikasta. Toiseksi tullut Ranskan Anais Chevalier jäi Dahlmeierista vain 3,8 sekuntia. Chevalierille tuli yksi sakkominuutti. Kolmas oli kilpailun suurin yllättäjä Italian Alexia Runggaldier.

Suomalaisista kilpailu meni ihan hyvin. Tällä kertaa Mari Laukkanen oli parhaana suomalaisena 11, joka on Laukkasen kauden paras sijoitus. Viime viikonloppuna kaksi osakilpailuvoittoa ottanut Kaisa Mäkäräinen oli 15. Sijoitus on siihen nähden hyvä, kun Mäkäräinen oli aiemmin viikolla sairastellut ( Ylen lähetyksessä sanottiin). Molemmat ampuivat makuupaikat puhtaasti, mutta pystyssä oli haastavissa tuulioloissa ongelmia. Mäkäräiselle tuli neljä sakkoa ja Laukkaselle yksi vähemmän. Laukkanen voitti Mäkäräisen 25,8 sekunnilla. Heidän lisäksi pisteille pääsi myös Sanna Markkanen, joka starttasi kilpailuun viimeisenä. Markkanen oli kisan 37. Neljäs suomalainen Laura Toivanen oli 75.

Huomenna ohjelmassa on miesten normaalimatka.