Ranskalaiset veivät voitot takaa-ajokisoissa – Mäkäräinen jälleen palkintokorokkeelle

Oberhofissa kisattiin lauantaina takaa-ajokilpailut. Naisilla matka oli 10 kilometriä ja miehillä 12,5 kilometriä.

Naisten kilpailun voiton vei eilisen pikakilpailun toinen Marie Dorin Habert. Ranskalainen otti kisassa kaksi sakkoa. Hän ratkaisi voiton viimeisellä ampumapaikalla, kun ampui yhden ohi ja pitkään johtanut Gabriela Koukalovalla tuli kaksi ohilaukausta. Eilisin kilpailun voittanut tshekkiläinen oli tänään toinen. Kolmannen sijan nappasi eilisen toinen Kaisa Mäkäräinen jolle tuli kisassa neljä sakkoa. Kilpailun toinen suomalainen Mari Laukkanen oli kuudella ohilaukauksella 35.

Miesten kilpailussa nähtiin tuttu voittaja Martin Fourcade. Torstaina pikakilpailussa epäonnistunut ranskalainen oli tänään taas omalla tasollaan ja ratkaisi voiton käytännössä jo kolmannella ampumapaikalla ammuttua nopeat nollat muiden joutuessa kiertämään sakkorinkiä. Toiseksi tuli Saksan Arnd Peiffer ja kolmannen sijan otti Italian Dominik Windisch voitettuaan loppukirissä Norjan Emil Hegle Svendsenin. Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia.

Huomenna Oberhofin viikonloppu päättyy yhteislähtökilpailuihin.