Saksalle kultaa yhdistetyn parisprintistä – Suomi jäi seitsemänneksi

lahti2017_2015-06-08_03-12-42

Hiihdon MM-kisoissa Lahdessa käytiin perjantaina alkuillalla yhdistetyssä kisojen viimeinen kilpailu parisprintti. Mäkiosuus oli suurmäestä (HS 130) ja hiihto-osuudella joukkueen molemmat jäsenet hiihtivät 7,5 km.

Maailmanmestaruus meni Saksaan kaksikolla Eric Frenzel – Johannes Rydzek. Saksa voitti kisoissa kaikki neljä kilpailua (tämän lisäksi 2 henkilökohtaista kisaa ja joukkuekisa). Saksa kävi tiukan voittotaistelun Norjan kanssa. Ankkurina olleet Rydzek ja Magnus Krog ratkaisivat voiton loppusuoralla, jossa Rydzek oli vahvempi. Johannes Rydzek oli selkeästi kisojen paras yhdistetyssä. Hän voitti kisoissa kaikki neljä MM-kultaa. Hopea meni Norjalle Magnus Moan ja Magnus Krog kaksikolla ja pronssin nappasi Japani Wataben veljeksillä Yoshito ja Akito.

Suomen kaksikolta Eero Hirvoselta ja Ilkka Herolalta odotettiin paljon, mutta olivat lopulta seitsemäs. Kaksikko joutui hiihto-osuudelle lähtemään haastavasta paikasta, kun kärkiporukka lähti 20 sekuntia ennen eivätkä olleet missään vaiheessa saada heitä kiinni. Lopussa Herola taisteli kuudennesta sijasta Alessandro Pittinin kanssa häviten niukasti.