Rydzek voittoon Rukalla – Hirvonen hienosti kolmas, Mäkiaholle uran paras sijoitus

Rukalla käytiin sunnuntaina yhdistetyn maailmancupissa viikonlopun kolmas ja viimeinen henkilökohtainen kilpailu. Mäkiosuus oli tutusti HS 142 mäestä ja hiihto-osuus 10 kilometriä.

Kilpailussa käytiin tiukka voittotaistelu 11 urheilijan kesken. Voiton vei lopulta eilisen kisan kolmas Saksan Johannes Rydzek, jonka loppukiri oli tällä kertaa vahvin. Toiseksi tuli Rydzekin maanmies Eric Frenzel jääden voitosta vain 0,6 sekuntia. Kolmanneksi tuli Eero Hirvonen jääden voittaja Rydzekistä ainoastaan 1,9 sekuntia.

Hirvosen viikonloppu oli loistava. Tämän päiväisen kolmannen sijan lisäksi hän oli jo eilen palkintokorokkeella ollen toinen.

Kokonaisuutena suomalaisilta nähtiin loistava kilpailu. Hirvosen lisäksi kärkikymmenikköön pääsi Arttu Mäkiaho ollen kymmenes. Tämä oli Mäkiahon uran paras sijoitus maailmancupissa. Ilkka Herola teki hienon nousun hiihto-osuudella ollen lopulta 13.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Lillehammerissa, Norjassa.