Scroll Top

Andreas Mitter ei jatka Suomen mäkihyppymaajoukkueen päävalmentajana

Gamblers talvilajit

Suomen Hiihtoliitto ei jatka Andreas Mitterin sopimusta.

Mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja Andreas Mitterin sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen. Mitterin sopimus on ollut muotoa 2+1, josta ensimmäinen kahden vuoden taipale umpeutuu kuluvan kauden päätteeksi. Suomen Hiihtoliitto on päättänyt, ettei sopimusta jatketa optiovuoden ajan.

”Aika ajoin huippu-urheilussa on hyvä kerätä vaikutteita ja osaamista ulkomailta. Nuo opit ja kokemukset on nyt saatu. Valitettavasti tehty työ ei ole näkynyt riittävästi arvokisojen tulosluettelossa, vaikka uusia nuoria hyppääjiä on noussutkin maailmancupin pistelle. Mäkihypyn tulevan kauden talousraami asettaa meille merkittäviä paineita valmennustoiminnan keskittämiseen. Myöskään tästä syystä meillä ei ollut mahdollista jatkaa Mitterin sopimusta”, kommentoi Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Itävallasta Suomeen siirtynyt valmentaja toivoo suomalaisurheilijoiden pääsevän heidän asettamiinsa tavoitteisiin lähitulevaisuudessa.

”Ensinnäkin haluan kiittää tästä mahdollisuudesta työskennellä Suomen mäkihypyn parissa. Viimeiset kaksi vuotta ovat sisältäneet sekä ylä- ja alamäkiä ja myös uutta ja hyvää kokemusta. Meillä oli joukkueen kanssa selkeä tavoite. Fysiikan, tekniikan ja varusteiden optimointi ja urheilijoiden tuominen FIS Cupista maailmancupiin”, kommentoi Andreas Mitter.

”Kaksi vuotta on lyhyt aika nähdä parannusta, on tottakai pettymys keskeyttää projekti puolessa välissä. Toivon, että urheilijat saavuttavat tavoitteensa tulevaisuudessa. Suomella on paljon arvostusta kansainvälisesti mäkihyppy-yhteisössä”, jatkaa Mitter.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu maaliskuun loppuun asti ja Mitter jatkaa joukkueen kanssa kauden loppuun saakka.

”Haluan kiittää kaikkia valmentajia ja urheilijoita ammattimaisesta, rehellisestä ja yhteisestä työstä. Päätetään kausi hyvissä merkeissä”, toteaa Mitter.

 

Lähde: Hiihtoliitto

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.