Laine aloitti maalitehtailun, Filppula ja Rantanen jatkoivat – tässä yön suomalaisonnistujat!

Kahdeksan suomalaista ylsi pisteille rapakon takana, kun NHL:ssä pelattiin syyskauden toinen kierros. Patrik Laine, Valtteri Filppula sekä Mikko Rantanen avasivat maalihanansa kauden ensimmäisillä osumillaan.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine jatkoi menoaan siitä, mihin viime keväänä jäi. Suomalaislaituri osui joukkueelleen heti neljän minuutin peliajan jälkeen ylivoimalla tutulta paikaltaan b-pisteen tuntumasta. Lisäksi Laineen tilille merkattiin syöttöpiste kandalaisseuran neljänteen maaliin.

Laineen seuratoverin Kristian Vesalaisen NHL-debyytti puolestaan starttasi maalisyötöllä samaisessa voitto-ottelussa. Hän tarjoili kakkossyötön Brandon Tanevin viimeistelemään 5-1 maaliin.

Laineen tehoilut voit kurkistaa alta olevalta videolta:

Valtteri Filppula osui heti uuden seuransa väreissä, kun New York Islanders juhli jatkoaikavoittoa Carolina Hurricanesin vieraana. Suomalaiskonkarin maali lähti liikkeelle kiekonriistosta, ja päätyi verkkoon komean harhautuksen päätteeksi. Islanders kiinnitti Filppulan kesän aikana vapaana agenttina.

Sebastian Aho sai syöttöpisteen Carolinan tasoitusmaaliin, joka syntyi Jordan Staalin lavasta vain kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Maali oli lopulta laiha lohtu, kun lisäpiste matkasi New Yorkiin.

Filppulan kauden avausosuman voit kurkata alta:

Colorado Avalanche aloitti kautensa räväkästi 4-1 voitolla Minnesota Wildista. Kamppailun ensimmäinen maali oli kuitenkin vieraiden ja Mikko Koivun oivalluksen tuotosta. Wildin suomalaiskapteeni antoi sokkosyötön maalin takaa ja Zach Parise kiitti maalin arvoisesti.

Coloradon superketju nousi esiin toisessa erässä. Mikko Rantanen heitti poikkisyötön maalin kulmalle, josta viime kauden pistelinko Nathan MacKinnon ei erehtynyt. Ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla Rantanen ampui kiekon vielä tyhjään rysään.

Rantasen maali sekä -syöttö nähtävissä alta:

Suomalaisista pisteille pääsivät myös Esa Lindell ja Markus Nutivaara molempien tilastoidessa yhden maalisyötön mieheen. Sekä Lindellin edustama Dallas Stars että Nutivaaran Columbus Blue Jackets ylsivät kauden avausvoittoihin.

Videot: NHL Suomi, YouTube