Scroll Top

Patrik Niklas-Salminen jatkoi hyviä otteitaan Wimbledonin välierissä

Wimbledon

Sopivasti Jarkko Niemisen lopettamispäätöksen jälkeen Suomi sai uuden tennismiehen seurattavakseen. Tamperelaislähtöinen Patrik ”Patti” Niklas-Salminen on pelannut erinomaisen turnauksen Wimbledonin poikien sarjassa. Hän kukisti tieltään jo 2. 7. ja 13. sijoitetut pelaajat. Tänään välierissä oli vastassa ruotsalainen Mikael Ymer (12). Ymer on ATP-rankingissa sijalla 786 ja voitti juuri Båstadin futures-turnauksen. Niklas-Salmisen ranking on tällä hetkellä vain 1624.

Niklas-Salminen on 185 cm pitkä ja vasenkätinen. Hän käyttää tuota yhdistelmää hyväkseen ja paukuttaa ykkössyötön noin 110 mph eli 177 km/h keskiarvolla. Vastaavia lukemia paukuttaa muun muassa Andy Murray. Kakkossyöttö tulee voimakkaalla kierteellä ja vasenkätisyyden vuoksi kierre on päinvastaiseen suuntaan kuin yleensä.

Syötön lisäksi nuorukaisen vahvuuksiin voi lukea syötön palauttamisen. Heikkous sen sijaan löytyy liikkestä. Kuten monella isommalla pelaajalla on myös Niklas-Salmisella tekemistä liikkumisen kanssa. Jalkatyö ei ole samatasoista kuin esimerkiksi terrierimäisellä David Ferrerillä.

Sitten päivän otteluun. Ensimmäisessä erässä Niklas-Salminen oli niskan päällä ja ottikin nopeasti murron. Hän ei kuitenkaan kyennyt pitämään johtoaan, vaan hävisi myös syöttönsä kertaalleen. Ensimmäisen erän ratkaisu haettiin katkaisupelistä. Siinä Ymer pelasi perusvarmaa peliä ja Niklas-Salmisen aggressiivinen pelitapa kostautui helppoina virheinä. Katkaisupeli ruotsalaiselle 7-3.

Toisessa erässä Ymer otti nopeasti murron ja pystyi pitämään omat syöttönsä, vaikka Niklas-Salminen painostikin voimakkaasti. Tilanteessa 5-3 Niklas-Salmisen syöttäessä hän teki pari helppoa virhettä, ja toinen murto oli valmis. Näin erä ja ottelu ruotsalaiselle. Finaalivastustajakseen hän saa joko ykkössijoitetun amerikkalaisen Taylor Fritzin tai toisen amerikkalaisen Reilly Opelkan. Opelka voitti ensimmäisen erän ja toinen erä on katkaisupelissä.

Vaikka turnaus päättyikin tähän, on suoritus erittäin hyvä. Näin hyvään tai parempaan suoritukseen on suomalaisista yltänyt vain Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen. Pärjääminen pojissa ei vielä takaa menestystä, mutta ainekset menestykseen on olemassa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.