Domracheva ja Johannes Bö pikakilpailujen voittoon Hochfilzenissa – Mäkäräinen kahdella sakolla kuudes

Ampumahiihdon maailmancupkauden toinen kisaviikonloppu käydään Hochfilzenissa, Itävallassa. Perjantaina ohjelmassa oli pikakilpailut.

Naisten kilpailu käytiin todella haastavissa olosuhteissa. Lunta tuiskusi kunnolla ja sen lisäksi tuuli kovaa. Kisan voiton vei Valko-Venäjän Darya Domracheva, joka onnistui vaikeasta kelistä huolimatta ampumaan nollat. Toiseksi tullut Slovakian Anastasiya Kuzmina jäi yhdellä ohilaukauksella Domrachevasta 22,1 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi yhdellä sakolla Italian Dorothea Wierer jääden voittajasta 30,6 sekuntia.

Kaisa Mäkäräinen oli parhaana suomalaisena kilpailun kuudes jääden Domrachevasta 49,5 sekuntia. Mäkäräiselle tuli molemmista ampumapaikoista yksi sakko. Hän oli koko kisan nopein hiihtäjä ja nousi viimeisen 2,5 kilometrin hiihtolenkillä hurjalla hiihdollaan kärkikuusikkoon.

Muista suomalaisista Mari Laukkanen oli kolmella ohilaukauksella 40, maailmancup-debyytin tehnyt Venla Lehtonen oli viidellä sakolla 95 ja Laura Toivanen jäi sijalle 101 kuudella ohilaukauksella.

Miesten kilpailun voiton vei nolla-ammunnalla Norjan Johannes Bö. Norjalainen peittosi toiseksi tulleen Ranskan Martin Fourcaden 12,1 sekunnilla ja kolmanneksi tullut Slovenian Jakov Fak jäi voittajasta 35,4 sekuntia. Bö’n tavoin myös Fourcade ja Fak ampuivat puhtaasti.

Suomalaisittain tuli tällä kertaa pientä ilonaihetta, kun Tero Seppälä ylsi uransa parhaalla maailmancupsijoituksellaan pisteille ollen 24. Samalla hän nappasi uransa ensimmäiset mc-pisteet. Seppälä ampui makuulta nollat ja pystystä yhden ohi. Seppälä jäi Bö’stä 1,40,8 minuuttia.

Muiden suomalaisten osalta kilpailu meni heikosti. Olli Hiidensalo oli kahdella sakolla 81 ja Mikko Loukkaanhuhta kolmella ohilaukauksella 99.