Scroll Top

MLB: Syöttäjistä alkaa erottua jyvät akanoista!

IMG_6553

Major League Baseballia eli MLB:tä on nyt tahkottu lähes 1/3 ja on aika alkaa erottelemaan pelaajat, kenen ruuti todella on kuivaa ja kenellä se on märkää ja tulee olemaan. Mikäli muistatte, niin totaaliset kurssimuutokset positiiviseen suuntaan kesken kauden ovat äärettömän harvassa mutta sen sijaan ruuti kastuu ja helposti.

Kiinnitämme huomiomme mihinkäs muihin kuin pitchereihin. Seuraavassa taulukko syöttäjien tämän hetken kunnosta.

Kuva: MLB, syöttäjät

Ohessa näemme sarjan vakioita eli tilanteen, jossa pelaajat ovat pelanneet kaikki noin kymmenen ottelua. Ennen kuin aletaan syväluotaamaan kaaviota niin Gee ihmettelee edelleen St. Louis Cardinalsin Adam Wainwrightin floppia täksi kaudeksi. Kyseessä on valitettava tilanne ja kertoo siitä, miten herkkä paikka pitcherin rooli on. Kuten Geen Facebookin yleisöseinällä pyöri video, jossa Wainwrightin syöttö epäonnistui 200%:sti ja sen jälkeen pelit ovat menneet alle normaalin tason. Mutta todetaan lohdutukseksi, että Wainwrightin 3 000 000$ kuukausipalkka poistaa pahimmat kivut hänen henkisestä tilastaan.

Embed from Getty Images

Mikä on syöttäjän merkitys joukkueelle? VALTAVA! Vielä kerran VALTAVA! Ervin Santanan ERA 1.80 tuo Minnesota Twinsille AL:n kolmossijan ja virheettömämmin syöttäneen Dallas Keuchelin Houston Astros pitää sarjan ykkössijaa hallussaan. Wainwrightin ohi ACEksi kohonnut nuori ja kokematon Mike Leake tarjoaa Cardinalsille kuudennen sijan.

Embed from Getty Images

Mike Fulmer on pitänyt lähes yksin Detroitin edes liigan keskikastissa muiden pitchereiden flopatessa täysin. Jos paperilla katsellaan nimiä, niin Detroitin pitäisi olla liigan TOP 3:ssa mutta valitettavasti kyseisellä nimipaperilla voi pyyhkiä persettä!

Embed from Getty Images

Toinen täysin suuri erittäin positiivinen yllätys on Astrosista Keuchelin seurakaveri Lance McCullers Jr. Hän on kauden väriläiskä, jota pidettiin muutaman pelin ihmeenä mutta näin siinä käy kun syöttäjällä kestää pää. Moni tuskin tietääkään niin MLB-joukkueessa lähes jokaiselle aloittavalle pitcherille on oma psykologi eli henkinen valmentaja.

Muita poimittavia seikkoja on esimerkiksi Chris Salen SO-lukema, joka on todella maaginen ja kaksi kertaa kovempi kuin muiden pitchereiden lukema kaksinkertaisena.

Embed from Getty Images

Kaikkien tunteman Clayton Kershawin BB-lukema on huikea mutta ERA takia Clayton on ”vasta” neljäntenä.

Embed from Getty Images

 

 

 

Mitä me tästä liirum laarumista opimme vai opimmeko mitään? 

Tutki syöttäjät ja mahdollisesti tulevat pullbenit todella tarkasti, ennen kuin uhraat panoksia tälle upealle ja taktiselle lajille! 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.