KooKoo heräämässä – kaikki sarjat katkolla

JYP-Akatemia ja TUTO Hockey ottivat vaaditut pakkovoitot. JYP-Akatemia yrittää sarjan tasoittamista jo torstaina.

Mestiksen puolivälierien viidennet ottelut pelattiin keskiviikkoiltana. Turussa ja Kajaanissa ottelusarjat olivat jo katkolla ensimmäistä kertaa, mutta JYP-Akatemia ja TUTO Hockey kestivät paineet ja kavensivat otteluvoitot. KooKoo hyppäsi kuskin paikalle SaPKoa vastaan pelaamassaan sarjassa.

Hokki – JYP-Akatemia 2-3 ja. (otteluvoitot 3-2)

Hokilla oli mahdollisuus katkaista ottelusarja ja edetä kotiyleisönsä edessä välieriin. Kaikki näytti kajaanilaisten kannalta hyvälle toisen erän alkupuolella Niko Saarenpään ja Riku Toivon vietyä isännät 2-0-karkumatkalle. Erän jälkimmäisellä puoliskolla JYP-Akatemia kuitenkin nousi tasoihin. Maalittoman päätöserän jälkeen tässä ottelusarjassa haettiin jo toisen kerran ratkaisua jatkoeristä.

Maanantaina Hokki voitti toisessa jatkoerässä, mutta keskiviikkona ensimmäistä jatkoerää pelattiin vain 19 sekuntia, kun JYP-Akatemian puolustaja Olli Aitola ratkaisi pelin. Joukkueiden välinen kuudes ottelu pelataan muista puolivälieräotteluista poiketen jo torstaina, koska JYPin Liiga-joukkueella on perjantaina kotiottelu. Torstaina JYP-Akatemia pääsee yrittämään ottelusarjan tasoittamista kotikaukalossaan.

TUTO Hockey – LeKi 5-3 (otteluvoitot 2-3)

Ennen keskiviikon ottelua TUTO Hockey oli tehnyt puolivälieräsarjassaan LeKiä vastaan vain kuusi maalia neljässä ottelussa. Keskiviikkona pakkovoiton edessä ollut TUTO Hockey iski viisi täysosumaa, ja joukkueen kovin tehomies oli kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt Jere Laine. Yksi turkulaisjoukkueen tukipilareista oli 36 torjuntaa tehnyt maalivahti Kaapo Kähkönen.

TUTO Hockey yrittää ottelusarjan tasoittamista perjantaina Lempäälässä, ja turkulaisjoukkueen on voitettava JYP-Akatemian tavoin kaksi seuraavaakin otteluaan edetäkseen jatkoon. Viime kaudella Jukurit nousi kaksi kertaa 1-3-takaa-ajoasemasta ottelusarjan voittoon kukistettuaan ensin puolivälierissä Sportin ja välierissä TUTO Hockeyn.

KooKoo – SaPKo 6-0 (otteluvoitot 3-2)

Viikonloppuna kahdesti SaPKon jalkoihin jäänyt KooKoo heräsi maanantaina ja voitti 5-0. Keskiviikkona kouvolalaisjoukkueen tahti oli vielä hurjempaa. KooKoo nuiji kaksi maalia jokaisessa erässä, ja jokaiseen maaliin merkattiin eri tekijä. KooKoo siirtyi ottelusarjassa 3-2-johtoon, ja kouvolalaisjoukkue pääsee perjantaina Savonlinnassa yrittämään ottelusarjan katkaisua.

KooKoon maalilla Mikko Rämö kirjautti 22 torjuntaa, ja vuonna 2010 Mestiksen pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana palkittu maalivahti on torjunut yhtä vaille kaikki joukkueensa pudotuspeliottelut. Rämön voittoprosentti tämän kevään pudotuspeleissä on 75.