Mäkäräinen ja Johannes Bö yhteislähtöjen voittoon Ruhpoldingissa

Ampumahiihdon maailmancupin Saksan Ruhpoldingin kisaviikonloppu päättyi sunnuntaina käytyihin yhteislähtökilpailuihin.

Naisten kilpailussa käytiin tiukka ja todella jännittävä voittotaistelu loppuun asti. Voiton vei lopulta suomalaisten iloksi Kaisa Mäkäräinen päihitettyään loppukiritaistossa Saksan Laura Dahlmeierin. Tämä oli Mäkäräisen kauden ensimmäinen voitto. Mäkäräiselle tuli kisassa kaksi sakkoa kuten muillakin kärkikolmikon naisilla. Toiseksi jäänyt Dahlmeier hävisi Mäkäräiselle vain 0,8 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Tshekin Veronika Vitkova ohitettuaan maalisuoralla Kanadan Rosanna Crawfordin, joka lähti viimeiselle kierrokselle ykkösenä. Vitkova jäi Mäkäräisestä 4,6 sekuntia.

Miesten kilpailun voiton vei Johannes Bö. Norjalainen ampui kisassa yhden ohilaukauksen, joka tuli viimeisestä ampumapaikasta, mutta Bö pääsi hyvän johtonsa myötä lähtemään viimeiselle kierrokselle ykkösenä ja piti sen maaliin asti. Toiseksi tuli Ranskan Martin Fourcade jäätyään Bö’stä 4,5 sekuntia kahdella sakolla. Kolmannen sijan nappasi Fourcaden maamies Antonin Guigonnat ammuttuaan puhtaasti. Guigonnat jäi voittajasta 8,4 sekuntia. Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Anterselvassa, Italiassa, jossa käydään viimeiset kisat ennen odotettuja olympialaisia.