Kuzmina ylivoimaiseen voittoon pikakilpailussa – Mäkäräinen hienosti toinen

Gamblers talvilajit

Ampumahiihdon maailmancupkausi jatkui joulutauon jälkeen Oberhofissa, Saksassa, jossa oli torstaina ohjelmassa naisten pikakilpailu.

Kilpailun voiton vei ylivoimaisesti Anastasia Kuzmina. Slovakialaiselle tuli kisassa yksi ohilaukaus, mutta hän oli selkeästi muita nopeampi hiihtoladulla jättäen lopputuloksissa muut yli 35 sekunnin päähän. Toiseksi tuli Kaisa Mäkäräinen, joka sivusi kauden parasta sijoitustaan. Kuzminan tavoin myös Mäkäräinen kiersi sakkoringin yhden kerran. Mäkäräinen jäi voittajasta 35,4 sekuntia. Kolmanneksi tuli Tshekin Veronika Vitkova jääden yhdellä ohilaukauksella Kuzminasta 40,1 sekuntia.

Muista suomalaisista pisteille pääsi Mari Laukkanen ollen 26:s. Laukkaselle tuli kaksi ohilaukausta pystypaikalta. Mäkäräisen ja Laukkasen lisäksi lauantain takaa-ajoon pääsee myös Venla Lehtonen ollen 50:s, joka on hänen uran paras sijoitus. Tämä oli Lehtosen uran toinen kisa maailmancupissa. Laura Toivanen oli 76:s.

Huomenna ohjelmassa on miesten pikakilpailu.