Scroll Top

Hurjaa sekuntitaistelua Jyväskylässä! Esapekka Lappi rikkoi Toyotan kolmoisjohdon – Latvala jatkaa kärjessä

Jari-Matti Latvala on Jyväskylän MM-rallin kärkipaikalla, kun kymmenen erikoiskoetta on takana päin. Vain 3,2 sekuntia erottaa koko kärkinelikon toisistaan ennen perjantain viimeistä pätkää.

Embed from Getty Images

Latvala nousi kotirallinsa kärkeen Moksi 2 -erikoiskokeen jälkeen. Aamusta saakka johdossa pysyneellä Ott Tänakilla oli hankaluuksia, sillä virolainen joutui pätkille ns. auraajan roolissa.

Kokenut Toyota-kuljettaja Latvala nappasi nimiinsä kyseisen erikoiskokeen pohja-ajan, mikä oli suomalaiselle jo päivän neljäs pätkävoitto.

Aivan Toyota-kolmikon tuntumassa pitkään kärkkynyt Esapekka Lappi repäisi Ässämäen erikoiskokeella taululle toiseksi nopeimman ajan, jolla Lappi nousi hetkellisesti rallissa toiseksi.

Kris Meeke kuitenkin kuittasi Lapin ohi heti seuraavalla pätkällä, jossa britti rysäytti jaetun pohja-ajan Latvalan kanssa. Lappi lähtee Harjun yleisöerikoiskokeelle 2,5 sekuntia rallia johtavaa Latvalaa perässä.

– Pitkä matka on sunnuntaihin, mutta tällä hetkellä kaikki sujuu hienosti, iloitsi Lappi kahdeksannen pätkän maalissa.

Embed from Getty Images

Latvala ja Lappi taistelevat tiukasti rallin kärjessä, kun taas Teemu Sunisen taival Fordin ratin takana on ollut vaikea.

Yhdeksäntenä rallissa oleva Suninen ei ole toistaiseksi yltänyt kärkiviisikon vauhtiin. Suomalaisen takana WRC-luokassa on ainoastaan tallikaveri Gus Greensmith.

– Ei olla lähelläkään. Kaikki laitetaan likoon, mutta kärki menee todella lujaa, kertasi Suninen.

Craig Breen, Andreas Mikkelsen sekä Sebastien Ogier jatkavat tiukkaa taistoaan keskikastissa. Hyundailla kisaava Mikkelsen on hätyytellyt pohja-aikoja perjantaina jo muutamaan otteeseen.

WRC2 Pro -luokan kärjessä jatkaa edelleen Kalle Rovanperä melko selvällä marginaalilla. Erik Camilli ei ole pystynyt asettamaan haastetta nuorelle suomalaiselle.

Päivän viimeinen Harju 2 -erikoiskoe starttaa klo 20:00.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.