SPV tasoitti välierävoitot – Pylsylle pudotuspelien uusi syöttöennätys

Seinäjoen Peliveljet haki Salibandyliigan välierissä kotiedun takaisin Turusta kaataessaan TPS:n sen kotikaukalossa 10-3. Toisessa parissa Joonas Pylsy tehtaili uuden pudotuspelien yhden ottelun syöttöennätyksen, kun hän pohjusti kuusi osumaa Classicin lyödessä Espoossa Oilersin 8-3. Classic johtaa sarjaa nyt 2-0.

Seinäjoelta avausvoiton hakenut TPS aloitti tänään vahvasti, kun se karkasi 15 minuutissa 3–1-johtoon. Terävä SPV kuitenkin nousi jo ennen ensimmäistä erätaukoa johtoon, ja toisessa se kasvatti eron kahteen ennen kumpaakin joukkuetta ruoskinutta jäähysumaa. päätösjakson Peliveljet veivätkin murskaavasti 5-0 nostettuaan viimeiset kaksi osumaansa tyhjään TPS-verkkoon. SPV:n hyökkääjä Sami Koski ja puolustaja Jyrki Holopainen olivat Kupittaan illan tehomiehet kummankin koottua saldon 1+3.

Espoossa Oilers sinnitteli vielä avauserän yhdellä takaiskulla, mutta toisessa Classic jyräsi 949 katsojan harmiksi 4–1-johdon. Kolmannessa erässä Oilers kykeni kaventamaan kahdesti, mutta Classic iski vastaavasti espoolaisten verkkoon neljä palloa. Mahtavaa kautta pelaava hallitseva maailmanmestari, Suomen mestari, Suomen Cupin mestari ja seurajoukkueiden Champions Cupin mestari Joonas Pylsynappasi nimiinsä pudotuspelien yhden ottelun syöttöennätyksen, kun hän teki esityön peräti kuuteen Classicin maaliin.

Aikaisemman yhden ottelun ennätyksen eli viisi maalisyöttöä olivat jakaneet VFT:n Lasse Takala kaudelta 1993-1994 ja Viikinkien Jari Pekkola kaudelta 1994-1995.

Välierien kolmannet ottelut SPV–TPS ja Classic–Oilers pelataan Seinäjoella ja Tampereella sunnuntaina.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.