Jokereilla vastassa kovakuntoinen päiväpuhde

Jokerit kohtaa maanantain vierasottelussa itäisen konferenssin kakkosen Avangard Omskin. Helsinkiläisten kokoonpanoon palaavat Brian O’Neill ja Roope Talaja.

Jokerit lähti viime viikon maajoukkuetauolle tappio niskassaan, kun Slovan Bratislava katkaisi punakeltaisten kuuden ottelun voitto- ja kahdeksan ottelun pisteputken nappaamalla pisteet Helsingissä lukemin 3-1. Jokerit on läntisessä konferenssissa seitsemäntenä, kun otteluita on takana 39.

Tänään kokoonpanoon palaavat Brian O’Neill sekä Roope Talaja. Heistä O’Neill loukkaantui marraskuun lopussa vierasottelussa Dinamo Riikaa vastaan. Talaja sen sijaan oli sivussa parista viime ottelusta ennen taukoa. Kokoonpanoon nousevat myös Mäkisen veljekset Atte ja Miro, jotka ovat olleet viime viikot Kiekko-Vantaan riveissä.

Kuva: Jokerit

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Petteri Wirtanen ja Chay Genoway, joista jälkimmäinen on joukkueen matkassa vieraskiertueella ja pelannee viimeistään perjantaina. Wirtanen on sivussa tammikuulle. Sairastumisten vuoksi tämän päivän pelin jättävät väliin Mika Niemi ja Masi Marjamäki. Puolustaja Juho Rautanen on alle 20-vuotiaiden MM-leirityksessä Kanadassa ja Frank Gymer harjoittelee Kiekko-Vantaan mukana.

Jokerit kohtasi Avangard Omskin syyskuussa Helsingissä. Tuolloin vieraat ottivat voittomaalikilpailun jälkeen kaksi pistettä lukemin 4-3. Tommi Huhtala pelasti isännille pisteen tekemällä tasoituksen varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla.

img_5946

Avangard on ollut vakuuttava läpi kauden ja etenkin ennen maajoukkuetaukoa vire oli erinomainen. Omskilaiset ovat saalistaneet 13 viime pelissään voiton 11:ssä ja jääneet vain kerran ilman pisteitä. Ennen taukoa kaatui Metallurg Novokuznetsk lukemin 3-2 voittomaalikilpailussa.

KHL teki maajoukkuetauon aikana muutoksia jatkoaikasääntöihin. NHL:stä tuttuun tyyliin jatkoajat pelataan jatkossa kolmella kolmea vastaan. Vähempää pelaajia jäällä ei nähdä, sillä toisen joukkueen päästessä ylivoimalle saa tämä ryhmä ottaa jäälle neljännen kenttäpelaajan.