Bromell 60m nopein halli mm-kisoissa – Illalla suomalaisväriä kolmiloikassa

Yleisurheilussa hallikausi päättyy viikonlopun mm-kisoihin, jotka käydään Portlandissa. Kisoisita puuttuu moni huippunimi varsinkin euroopasta, sillä eurooppalaisilla on kesällä kaksi arvokisaa em-kisat Amsterdamissa ja olympialaiset Riossa, mutta siitä huolimatta kisoissa nähdään monia huippuja ja tulostaso on varmasti hyvä.

Kisat alkoivat jo torstai-perjantai välisenä yönä, jolloin ohjelmassa oli seiväshypyt, jossa tulostaso oli hyvä. Naisten kisan voitti Jennifer Suhr tuloksella 490 ja miesten kisan vei Renaud Lavillenie kovalla tuloksella 602. Lavillenie yritti lopussa vielä kolme kertaa korkeudesta 617,  joka olisi ollut uusi ME.

Viime yönä(pe-la) ohjelmassa oli viisi finaalia miesten kuula, naisten pituus, naisten viisiottelu, naisten 60m aidat ja illan odotetuin miesten 60m. Miesten kuulan voitti Tomas Walsh tuloksella 21,78. Walshin sarja oli kova, sillä kuudesta työnnöstä viisi meni yli 21 metriä.  Andrei Gag oli toinen 20,89 ja kolmanneksi tuli Filip Mihaljevic tuloksella 20,87.  Kovatasoisen naisten pituuden voitti Britney Reese tuloksella 7.22, jonka teki viimeisellä kierroksella. Toiseksi tuli Ivana Spanovic 7,07 ja Loraine Ugen kolmas 6,93. Naisten viisiottelun voitti Brianne Theisen Eaton 4881 pisteellä, Anastasiya Mokhnyuk toinen 4847 pisteellä ja Alina Fodorova kolmas 4770 pisteellä. Naisten 60m aidoissa USA nappasi kaksoisvoiton. Nia Ali voitti ajalla 7.81, Brianna Rollis toinen 7,82 ajalla ja kolmas oli Tiffany Porter 7,90. Illan(Suomessa aamuyöllä) päätti miesten 60m, joka oli todella jännittävä ja tasainen, sillä voittajan ja finaalin viimeisen(kahdeksas) ero oli vain 0,09 sekuntia. Voiton vei kotiyleisön riemuksi Trayvon Bromell ajalla 6.47, toiseksi jäi Asafa Powell 6,50 ajalla. Powell oli vielä alkuerissä ja välierissä nopein, joissa juoksi 6,44. Kolmanneksi tuli hieman yllättäen Ramon Gittens 6,51 ajalla.

Tänään illalla ja yöllä ohjelmassa on kymmenen finaalia mm. naisten 60m, miesten korkeus ja naisten kolmiloikka, jossa mukana on kisojen ainoat suomalaiset Kristiina Mäkelä ja Sanna Nygård.