Backe ja Alaja ulos

Eremenko

Karmea viime hetkien tappio Islannille, Roman Eremenkon sanktio ja häviö kotikentällä Kroatiaa vastaan. Seuraavasta ottelusta kapteeni Moisander sivussa korttitilin täyttymisen takia. Kun alla on vielä pettymys ja tasapeliin jääminen Kosovon kanssa karsintojen avauskierroksella, niin maito alkaa olla maassa näiden karsintojen osalta.

Hans Backe on nyt valmentanut Huuhkajia 11 ottelussa, voittamatta näistä yhtäkään. Vielä tuloksiakin surullisempaa on, että Suomen pelistä on ollut vaikea löytää mitään punaista lankaa. Kosovoa vastaan Suomi ei kyennyt hallitsemaan peliä, Islannissa toisella puoliajalla olisi tarvittu edes hitunen pallonhallintaa, jotta vyörytys ei olisi käynyt niin kovaksi. Kroatiaa vastaan huuhkajat jäivät tappiolle jo avauspuoliajan puolessa välissä. Vaikka aikaa tasoitusmaalin metsästämiseen oli runsaasti, Suomi ei saanut aikaiseksi ainoatakaan laukausta. Viiden topparin ja kolmen laitapuolustajan kenttämuodostelma ei toki ollut alunperinkään kovin vahvasti hyökkäysorientoitunut.

Kroatiaa vastaan useampikin pelaajista pelasi täysin vieraalla pelipaikalla. Kapteeni Niklas Moisanderkin kertoi ottelun jälkeen pelannneensa edellisen kerran keskikentällä ehkä 16-vuotiaana. Onko karsintaottelu Kroatiaa vastaan todella oikea paikka tehdä näitä kokeiluita? Backe kuitenkin ehti luotsata joukkuetta lukuisissa treenipeleissä ennen karsintojen alkua, noiden pelien hyöty vaikuttaa jääneen lähelle nollaa.

Kukaan tuskin odotti Suomen selviytyvän kovasta lohkostaan jatkoon. Huolestuttavampaa onkin, että huuhkajien esitykset eivät tunnu paranevan Backen alaisuudessa lainkaan. Kaikille lienee selvää, ettei ruotsalaiselle harmaahapselle olla jatkoa tarjoamassa, joten herääkin kysymys. Miksei miestä potkittaisi pihalle jo nyt? Ukraina-ottelun jälkeen maajoukkue vetäytyy pitkälle tauolle, minkä aikana uusi luotsi ehdittäisiin etsiä. Backen valintaan johtanutta avointa hakua arvosteltiin monesta suunnasta, ja nyt on helppo sanoa arvostelijoiden olleen oikeassa. Maajoukkuevalmentajan valitsijan täytyy tietää millaista valmentajaa etsitään. Näin ollen myös Palloliiton puheenjohtajan Pertti Alajan tulisi kantaa vastuunsa ja lähteä Backen kanssa samalla ovenavauksella. Tätä sentään tuskin näemme, sillä tulosvastuu ei suomalaisessa urheilussa ole koskaan ulottunut johtoportaaseen saakka.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.