Salibandyn CUP-finaalit

Helsingin jäähallin salibandy-päivä on täydessä vauhdissa! Kaikki paikan päälle ja pelit näkyy myös televisiosta.

Sastamalan Woima on viime vuoden tapaan Suomen Cupin mestari haastajakategoriassa, jossa edustettuina ovat pisimmälle edenneet 4.-6. divisioonajoukkueet. Tällä kertaa Sastamalan käsittelyssä taipui PoNoVo II luvuin 3-2 (1-0, 2-0, 0-2).

Tänä vuonna alemman sarjatason joukkueet pääsivät hulppeisiin puitteisiin, kun finaalitapahtuman päänäyttämönä on Helsingin jäähallissa.

Sastamala ei antanut maineikkaan areenan kirkkaiden valojen häikäistä, vaan johti kahden erän jälkeen 3-0.
PoNoVo II ei myynyt nahkaansa halvalla ja tuli päätöserään selvästi sisuuntuneena. Ville Mälkiä iski avausmaalin erän alkuun ja Miika Hackman toi joukkueensa maalin päähän kun erä oli ehtinyt vanheta vain vajaat kolme minuuttia.

Sastamala pystyi puolustamaan johtonsa loppuun saakka, vaikka joutui kertaalleen alivoimalle. Tehtävää helpotti, koska myös PoNoVolle vihellettiin pieni rangaistus. Lopussa PoNoVo veti maalivahtinsa pois, mutta aivan viime sekunneilla Mikko Parkkinen venyi vielä voiton sinetöineeseen torjntaan.

Sastamalan kapteeni Kalle Kallio sai nostaa pokaalia viime vuoden tapaan.
– Kaksi erää oli hyvää, mutta kolmannessa hiukan hyydyttiin. Puolustuksen kautta jatkettiin, mutta omista virheistä ne tulivat.

Finaalin pelaaminen isolla areenalla oli kapteenillekin mieleen.
– Onhan tämä mukavaa vaihtelua arkeen, katsojia olisi toki saanut olla enemmän.

Sastamala, kuten PoNoVo II ovat nelosdivarijoukkueita kumpainenkin. Tavoitteena on nousu sarjaporrasta ylemmäs kauden päätteeksi, joka tarkoittaisi samalla, että Suomen Cupissa se kamppailisi pikkufinaalipaikasta.

Suomen Cupin hän näkee tärkeänä.
– Cupin peleihin tulee valmistauduttua paremmin kuin tavalliseen sarjapeliin. Finaalivastustaja oli entuudestaan tuntematon, koska Sastamala pelaa Sisä-Suomen alueella ja PoNoVo II kuuluu Kaakkois-Suomen lohkoon.