Scroll Top

Ampumahiihdon MM: miesten viesti

Gamblers talvilajit

Lauantaina ampumahiihdon MM-kisoissa Kontiolahdella on vuorossa miesten viesti. Tällä kaudella ampumahiihdon maailmancupissa on kilpailtu viisi kertaa miesten viestissä. Venäjä on voittanut näistä kolme (Hochfilzen, Oberhof ja Holmenkollen) ja Norja kaksi (Ruhpolding ja Anterselva). Maailmancupin miesten viestit ovat olleet tällä kaudella harvojen ja valittujen hallussa, sillä Norja ja Venäjä ovat olleet tällä kaudella neljä kertaa maailmancupin palkintosijoilla, Saksa ja Ranska kolme kertaa ja Itävalta on kerran sijoittunut kolmanneksi.

Venäjän joukkueella on käytännössä jokaiselle osuudelle vakuuttavia ampujia ja ankkurina toimii luonnollisesti Anton Shipulin. Vaikka maailmancupissa Venäjä on ollut vakuuttava, on sillä ollut Kontiolahdella vaikeuksia. Esimerkiksi Evgenl Garanlchevilla on ollut kaikkein eniten vaikeuksia sekä hiihdossa, että ammunnassa.

Norjalla on kasassa viestiin aivan järjetön joukkue; Johannes Bö, Tarjel Bö, Ole Einar Björndalen ja Emil Hegle Svendsen. Jos kisa ratkaistaisiin hiihto-osuuksilla, voittavasta joukkueesta ei olisi epäselvyyksiä. Mikäli Norja ei ole mitaleilla, puhutaan sensaatiosta. Muu kuin kultamitali on katkeraakin katkerampi alisuoritus.

Venäjän lisäksi Norjaa ensimmäisenä lähtevät haastamaan Saksa ja Ranska. Saksalla on hurjavireinen Erik Lesser ykkösosuudella, mutta viestin tilannetta heikentää ankkurina toimivan Simon Schemppin epävireiset otteet. Ranskalla sen sijaan kulkee: Fourcaden veljekset ovat löytäneet hyvän vireen ja miehillä on kisoista koossa jo kaksi henkilökohtaista mitalia.

Mustana hevosena viestiin lähtee Tshekki, jossa myös arvostetaan viestejä. MM-kisoissa joukkue on näytönhaluinen. Mikäli Michal Krcmar ei romahda avausosuudella, on Tshekillä mahdollisuudet jopa mitaleihin.

Suomi hyökkää miesten viestiin joukkueella Jarkko Kauppinen – Ahti Toivanen – Olli Hildensalo – Tuomas Grönman.

Eli;

Suosikit: Norja, Saksa

Haastajat: Ranska, Venäjä

Musta hevonen: Tshekki

Isoihin voittoihin tarvitaan tänään isoa panosta. Suosikeista joku voi epäonnistua, mutta tuskin kuitenkaan kovin moni. Kontiolahdella on erinomainen sää, mikä helpottaa ampumapenkalla.

Miesten viesti, Kontiolahti 

Lauantaina 14.3. Klo 17.30 -> 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.