MM-kisat jatkuvat

image

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat keskiviikkona naisten normaalikisalla. Neljän ammunnan kilpailussa ja tuulisissa olosuhteissa monella hiihtäjällä on mahdollisuutensa. Ampumahiihdon normaalikisan lähtölista on erittäin mielenkiintoinen ilman kaksinkertaista maailmanmestaria Marie Dorin Habertiakin, joka ei starttaa keskiviikkona väsymyksen takia. Ranskalainen oli ylivoimainen viikonlopun sekä pika- että takaa-ajo -kilpailuissa. 15 kilometrin väliaikalähdössä jokaisesta ohilaukauksesta saa minuutin aikasakon ja näin ollen mitalistit löytynevät hyvin ampumapenkalla suorittavista urheilijoista.

Ketkä ovat normaalimatkan ykkössuosikit? Dahlmeier ja Domracheva ovat kilpailun selkeät suosikit ja kolmossijalle on tyrkyllä useampi hiihtäjä.

Laura Dahlmeier: yksi tämän kauden kärkinaisista. Dahlmeier nappasi  pikamatkalta neljännen sijan ja takaa-ajosta hopeaa. Normaalimatkalla Dahlmeier kuuluu suosikkeihin, vaikka pitkä hiihtomatka ei olekaan naisen bravuuri.

Darya Domracheva: nainen, joka omaa parhaiten normaalimatkan. Domrachevan pikakisa meni täysin piloille huonoissa olosuhteissa ja  takaa-ajossa Domralla oli ongelmia ammunnan kanssa. Mikäli keskiviikkona sääolosuhteet ovat suotuisat, on hurjavauhtinen Domracheva kilpailun ykkössuosikki.

Kaisa Mäkäräisen: Suomen mitalitoivo, vai onko? Oslon maailmancupkilpailussa ennen helmikuun puoliväliä Mäkäräiseltä onnistui normaalimatkalla kaikki. Armoton hiihtäjä ammensi täyden hyödyn ammunnasta ja paukutti Holmenkollenilla neljässä ammunnassa yhteensä kaikki 20 täplää alas. Viime viikonloppu oli naiselle vaikea. Omaa huikean hiihdovauhdin, mutta kysymys kuuluu; miten nainen on onnistunut nollaamaan viikonlopun pettymykset?

Muista mahdollisista tulee huomioida ainakin tasaisesti suorittavat Franziska Hildebrand, Dorothea Wierer ja Gabriela Soukalova. Kenenkään hiihtovauhti ei ole vakuuttanut, mutta pitkällä matkalla nolla-ammunta on kova sana. Tarkasta ammunnasta tuttu Yana Romanova on mahdollinen menestyjä, joka kannattaa ottaa seurantaan.

1-2. Dahlmeier / Domracheva
3. Vitkova, Soukalova, Wierer, Preuss, Hildebrand

 

[yop_poll id=”26″]

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.