ATP- 1000 Madrid- Välierien aika

Gamblers tennis 9

Madridin ATP-1000 Masters turnauksessa on edetty välierävaiheeseen.  Suuria yllätyksiä ei jäljellä olevassa nelikossa ole, mutta kaksi erittäin herkullista ottelua meillä on käsillä!

Rafael Nadal- Novak Djokovic

Tämä kaksikko ei juuri esittelyjä kaipaa. Vastakkain on kaksi tennismaailman jättiläistä. Kotiyleisön edessä pelaava Rafael Nadal seilaa huimassa 13 ottelun voittoputkessa. Näiden otteluiden aikana turnausvoitot ovat tulleet niin Monte Carlossa kuin Barcelonassa. Aikaisemmin viikolla koko valmennustiiminsä uusiksi laittonut Novak Djokovic on puolestaan pelannut hieman ailahtelevammin. Tällä viikolla serbialaisen peli on kuitenkin alkanut jälleen löytää uomiaan.

Embed from Getty Images

Kaksikko on kohdannut toisensa peräti 49 kertaa! Voitot näistä otteluista ovat Djokovicin hyväksi 26-23. Nadal kaatoi matkalla välieriin Fabio Fogninin, Nick Kyrgiosin ja David Goffinin, joista Fognini onnistui nappaamaan erän espanjalaiselta. Djokovic puolestaan kaatoi Nicolas Almagron ja Feliciano Lopezin, ja sai luovutuksen Kei Nishikorilta.

Embed from Getty Images

Itse ottelussa en näe Djokovicilla juurikaan mahdollisuuksia, niin kovassa massavireessä on tällä hetkellä Nadal. Djokovic ei toki myy nahkaansa halvalla ja pistää Nadalin varmasti hikoilemaan jokaisen pisteen eteen. Uskon kuitenkin että Nadal on liian vahva Djokovicille ja etenee tästä finaaliin. 2-0 Nadalille.

Pablo Cuevas- Dominic Thiem

Toisessa välierässä kohtaavat urugualainen Pablo Cuevas ja Itävallan Dominic Thiem. Molemmat ovat esittäneet kuluneella viikolla loistavaa massatennistä ja ottelusta onkin lupa odottaa korkeatasoista taistelua. Cuevas on joutunut rehkimään huomattavasti enemmän kentällä viikon aikana. Matkalla välieriin kaatuivat Thomaz Bellucci, Nicolas Mahut, Benoit Paire ja Alexander Zverev joista kaikki venyivät kolmieräisiksi! Thiem on päässyt puolestaan huomattavasti helpommalla kaataen Jared Donaldsonin, Grigor Dimitrovin ja Borna Coricin, joista ainoastaan Dimitrov onnistui nappaamaan erän itävaltalaiselta.

Embed from Getty Images

Kaksikolla on ainoastaan yksi aikaisempi kohtaaminen. Tuon kohtaamisen voitti massalla Cuevas ranskan avoimissa erin 3-1.

Thiem pääsee välierään huomattavasti tuoreemmilla jaloilla, mutta näen kuitenkin Cuevasin hieman paremmassa vireessä tällä hetkellä kuin itävaltalaisen. Uskon että ottelusta tulee täysi kolmieräinen pienten marginaalien taistelu. Liputan tässä kuitenkin urugualaisen Cuevasin puolesta, sen verran kovaa massatennistä ja taistelua on herra tällä viikolla tarjonnut Madridissa.

Embed from Getty Images

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.