Scroll Top

Suomalaisgolfarit aloittivat upeasti Eurooppa Tourin rahakkaassa finaalikilpailussa Etelä-Afrikassa

Suomalaisgolfaajat aloittivat upeasti European Tourin toisen finaalikilpailun Etelä-Afrikassa. Suomalaisista ensimmäisenä avauspäivän starttasi Mikko Korhonen, joka lähti liikkeelle ensimmäisten pelaajien joukossa. Korhosen päivä sujuikin todella mallikkaasti ja mies pelasi kierroksen 68 lyönnillä eli neljä alle parin, jolla nummelalainen on avauspäivän jälkeen upeasti toisena. Korhosen ero kisan kärjessä olevaan Espanjan Sergio Garciaan on neljä lyöntiä. Korhonen pelasi todella tasaisen avauspäivän, johon mahtui yhteensä viisi birdieä sekä yksi bogey. Suomalaisen viidestä birdiestä kaksi syntyi upeilla chippiupotuksilla, joista erityisesti jälkimmäinen syntyi makeaan paikkaan kierroksen päättävälle päätösreiällä.

Haastattelussa mies kertoi, että kahden uponneen chipin lisäksi hän onnistui todella tärkeässä bunkkerilyönnissä, josta hän pystyi tekemään tärkeän parin.  Korhonen oli myös tyytyväinen lähipeliin. Yleisesti ottaen jokainen osa-alue on ollut kunnossa, mutta erityisesti lyhyet putit toimivat hyvin Korhonen totesi haastattelussa.

Embed from Getty Images

Kisan toinen suomalainen syksyn sensaatiopelaaja Tapio Pulkkanen kiersi kentän 71 lyönnillä eli 1 alle parin, joka oikeuttaa avauspäivän jälkeen sijalukuun 13. Pulkkasen kierros ei alkanut kovinkaan mallikkaasti, koska kolmeen ensimmäiseen reikään syntyi kaksi bogeya. Vielä ennen kolmea viimeistä reikää Pulkkanen oli tuloksessa kaksi yli parin, mutta tämän jälkeen pelaaminen rupesi kulkemaan kuin elokuvissa ja kierroksen kolmelle viimeiselle reiälle mies teki kolme birdietä, joka nosti suomalaisen tuloslistalla jo lähelle top 10.

Huikean loppukirin ansiosta Pulkkanen on tällä hetkellä kiinni paikassa kauden huipentavaan finaalikisaan, joka pelataan ensi viikolla Dubaissa.

Embed from Getty Images

Pitää kuitenkin muistaa, että kilpailu on vasta alussa, joten kaikkea ehtii vielä tapahtua ennen kuin kilpailu saadaan loppuun sunnuntaina. Joka tapauksessa suomalaisgolfarit saivat loistavan startin tämän viikkoiseen kilpailuun ja tästä on hyvä jatkaa huomenna pelattavaan 2 kierrokseen, joka alkaa näyttämään jo suuntaa mihin kilpailu on kärjen osalta menossa. Lisäksi huomioitavaa on, että kilpailun näyttämönä toimiva kenttä on todella vaikea, kuten avauspäivän tuloksista voi lukea, joten kenttä tulee rankaisemaan pelaajia huonoista lyönneistä myös jatkossa,  mutta toisaalta yhdellä huippukierroksella voi nousta todella paljon tuloslistalla ylöspäin.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.