Stoch voittoon Vikersundin lentomäessä

Vikersundissa, Norjassa kisattiin sunnuntaina HS 225 lentomäestä henkilökohtainen kilpailu.

Kilpailussa oli loistavat vastatuuliolot, jonka myötä nähtiin monta todella hienoa ja pitkää hyppyä. Voiton vei Kamil Stoch. Puolalainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena 238,5 metrin ja nousi voittoon 237,5 metrin loikalla, kun kärjessä ollut Saksan Andreas Wellinger epäonnistui toisella hypyllä pahasti sen jäätyä vain 166 metriin. Toiseksi tuli kisan vanhin hyppääjä 44-vuotias Noriaki Kasai. Japanilainen teki 239,5 ja 241,5 metrin hypyt. Kolmanneksi tuli Itävallan Michael Hayböck 241,5 ja 222,5 metrin hypyillä. Maailmancupin kokonaistilanteen kärjessä oleva Itävallan Stefan Kraft oli kisan viides.

Kilpailun ainoa suomalainen Jarkko Määttä epäonnistui pahemman kerran. Hänen hyppynsä jäi 143 metriin jääden sijalle 39.

Kausi huipentuu ensi viikonloppuna tuttuun tapaan legendaarisessa Planican lentomäessä, jossa käydään kaksi henkilökohtaista kisaa ja joukkuekisa. Stoch ja Kraft ratkaisevat maailmancupin kokonaiskisan voiton. Kraft on tällä hetkellä Stochia edellä 31 pistettä.