Lipsanen hyvään tulokseen halli SM-kisoissa – Nuoret näkyvästi esillä

Yleisurheilun halli SM-kisojen avauspäivänä Jyväskylässä odotetuimpia lajeja olivat pikajuoksut (60m), miesten kolmiloikka ja naisten seiväs vaikka sieltä puuttui Minna Nikkanen ja Wilma Murto. Päivän aikana nähtiin muutama hyvä tulos.

Naisissa 60 metrillä mestaruuden vei Anniina Kortetmaa ajalla 7,45. Toiseksi tullut Lotta Kemppinen jäi 0,04 sekunnin päähän. Kolmas oli Milja Thureson. Seipäässä vasta 16-vuotias Saga Andersson voitti ennätyksellään 423, joka on myös alle 18 vuotiaiden maailman kärkitulos. Myös muut mitalistit Elina Lampela ja Alina Strömberg ylittivät 4 metriä (Lampelan tulos 410 ja Strömbergillä 400). Pituudessa mestaruus meni Kristiina Mäkelälle, jonka ykköslaji on kolmiloikka. Mäkelän tulos oli 6,19.

Miehissä nähtiin todella tasainen 60m kisa sillä kärkinelikko oli vain 0,02 sekunnin sisällä. Mestaruus meni Otto Ahlforsille ajalla 6,77. Toiseksi tulleella Samuli Samuelssonilla ja kisan kolmannella Markus Skyttällä oli sama aika 6,78 ja Eetu Rantala jäi neljäksi 6,79 ajalla. Päivän kovin tulos nähtiin Simo Lipsaselta kolmiloikassa. Lipsanen teki viimeisellä kierroksella hyvän tuloksen 16,71, jolla nappasi selkeästi mestaruuden. Korkeudessa mestaruus meni vasta 15-vuotiaalle Arttu Mattilalle tuloksella 208.

Huomenna kisojen toisena päivänä on mm. pika-aidat (60m), miesten pituus ja naisten kolmiloikka.