Tande lentomäen maailmanmestariksi Oberstdorfissa – Ahonen sijalla 22

Saksan Oberstdorfissa käytävissä lentomäen MM-kilpailuissa ratkottiin lauantaina henkilökohtaisen kilpailun mestari ja mitalistit. Illan aikana piti käydä neljän kierroksen yhteispistein ratkeavan kisan kaksi viimeistä kierrosta, mutta hankalien tuuliolojen takia typistyi yhteen kierrokseen ja koko kilpailussa kolmeen kierrokseen.

Voiton ja maailmanmestaruuden vei Daniel Andre Tande. Norjalainen johti kok kilpailun ajan. Tanden kolmannen kierroksen ja päivän ainoa hyppy oli tasan 200 metriä. Toiseksi tuli vuodenvaihteessa mäkiviikon voiton vienyt Kamil Stoch. Puolalainen jäi kokonaispisteissä Tandesta 13,3 pistettä. Kolmannen sijan nappasi Saksan Richard Freitag jääden voittajasta 24,3 pistettä.

Paras suomalainen oli Janne Ahonen, joka pääsi ainoana 30 joukkoon. Ahonen oli kokonaiskisassa 22. Hänen päivän ainoa hyppy kantoi 192 metriä. Muista suomalaisista Antti Aalto oli 32:s ja Eetu Nousiainen 35:s. Heidän kisa päättyi eilen ensimmäiseen kierrokseen.

Huomenna lentomäen MM-kisat päättyy joukkuekilpailuun.