Neziri ja Lakka Suomen mestareiksi pika-aidoissa – Murto huipputulokseen seipäässä

Yleisurheilun kotimaisen kisakauden odotetuin viikonloppu Kalevan kisat (SM-kisat), käydään viikonloppuna Jyväskylässä. Torstaina oli jo ohjelmassa muutama karsinta, naisten seitsenottelun neljä ensimmäistä lajia ja miesten 10 000 metrin loppukilpailu.

Perjantaina kisat käynnistyi toden teolla, kun ohjelmassa oli 13 finaalia. Illan odotetuin laji oli naisten pika-aidat, jossa ratkottiin mitalien lisäksi kaksi em-kisapaikkaa Reetta Hurskeen, Annimari Korteen ja Lotta Haralan kesken. Kauden ykkösnainen Nooralotta Neziri on nimetty kisoihin.

Naisten pika-aidoissa mestaruuden vei Neziri alitettuaan jälleen 13 sekunnin rajan. Nezirin voittoaika oli 12,92. Hänen takana käytiin tiukka taistelu. Toiseksi nousi vahvalla lopullaan Korte 13,15 ja hyvän lähdön ottanut Hurske oli kolmas ajalla 13,16. Harala jätettiin 13,28 ajalla neljänneksi.

Miesten pika-aidoissa mestaruus meni odotetusti Elmo Lakalle, joka on ollut tasaisen hyvässä vireessä. Lakka paransi ennätystään 0,02 sekuntia aikaan 13,67. Juoksun jälkeen Lakka sai toisen kullan, kun hän kosi puolisoaan. Himmeämmät mitalit menivät Viktor Kanteleelle ja Ilari Manniselle. Kantele päihitti 0,04 sekunnin erolla Mannisen.

Naisten seipäässä Wilma Murto katkaisi kokeneen Minna Nikkasen mestaruusputken. Murto ratkaisi voiton ylitettyään kolmannella 440. Sen jälkeen Murto paranteli kauden kotimaista kärkitulostaan kahteen otteeseen. Ensin hän ylitti ensimmäisellä yrityksellä 455 ja sen jälkeen meni rimaa hipoen 460:n ylin toisella yrityksellä. Nikkanen sai hopeaa 435 tuloksella ja pronssi meni Saga Anderssonille 425 tulokseen.

Kira Kytölä teki pituudessa huiman ennätysparannuksen. Kytölä vei SM-kultaa tuloksella 6,42 ja paransi ennätystään peräti 33 senttiä. Vuonna 2013 ollaan viimeksi nähty suomalaiselta pidempi hyppy. Taika Koilahdelle meni hopea 6,13 hypyllä ja Jessica Kähärälle pronssia 6,11 tuloksella.

Huomenna ohjelmassa on 11 loppukilpailua.

1. Wilma Murto  460

2. Minna Nikkanen  435