Bolt jäi viimeisellä satasellaan kolmanneksi – Manyonga pituuden mestariksi huipputuloksella

IAAF World Championships logo

Lontoossa käytävien yleisurheilun MM-kisojen toisen kisapäivän iltana ohjelmassa oli neljä finaalia.

Illan odotetuin hetki oli viimeisenä ollut miesten 100 metrin finaaliin, jossa nähtiin yksi kaikkien aikojen parhaimmista urheilijoista Jamaikan Usain Bolt viimeistä kertaa henkilökohtaisessa kisassa. Boltin jäähyväiskisa ei mennyt kuin elokuvissa, sillä hän jäi ajalla 9,95 kolmanneksi. Runsaslukuisen yleisön pettymykseksi mestaruuden vei Yhdysvaltojen Justin Gatlin ajalla 9,92. Toiseksi tuli Gatlinin maanmies nuori Christian Coleman 9,94 ajalla.

Miesten pituudessa käytiin hyvätasoinen kilpailu, sillä kymmenen ylitti kahdeksan metriä ja mitaliin vaadittiin yli 8,30 metrin hyppy. Mestaruuden vei Etelä-Afrikan Luvo Manyonga huipputuloksella 8,48. Toiseksi tullut Yhdysvaltojen Jarrion Lawson jäi Manyongasta vain neljä senttiä tuloksella 8,44. Pronssi meni Etelä-Afrikan Ruswahl Samaaille tuloksella 8,32.

Miesten kiekossa saatiin pohjoismainen mitalisti, kun Ruotsin Daniel Ståhl tuli toiseksi tuloksella 69,19. Mainittakoon se, että Ståhlin äiti ja mummo ovat Suomesta ja Daniel osaa puhua Suomea, mutta tällä kertaa hän ei Ylen haastattelussa puhunnut Suomea. Mestaruuden vei vain kahden senttimetrin erolla Liettuan Andrius Gudzius 69,21 ja kolmas oli USA:n Mason Finley tuloksella 68,03.

Naisten 10 000 metrillä kaikki mitalit menivät odotetusti afrikkaan. Voiton vei ylivoimaisesti Etiopian Almaz Ayana ajalla 30,16,32. Hän jätti muut lähes minuutin erolla. Hopeaa sai Ayanan maannainen Tirunesh Dibaba 31,02,69 ajalla ja pronssin nappasi Kenian Agnes Tirop ajalla 31,03,50.

Seitsenottelussa kärkipaikalla on neljän lajin jälkeen Saksan Carolin Schäfer 4036 pisteellä. Toisena oleva Belgian Nafissatou Thiam on vain 22 pisteen päässä ja kolmantena on Kuuban Yorgelis Rodriguez.

Huominen kisapäivä alkaa Suomen aikaan puoliltapäivin.