Scroll Top

MLB All-Star Game – Home Run Derby

image

Jo kaikille tutun MLB:n kesätauko lähestyy ja kauden alkupuolisko päättyy tututusti All-Star -peliin kaikkine oheistapahtumineen. ”Midsummer Classic” aiheuttaa samalla MLB:en viikon tauon ja aikaisempien vuosien tapaan alkukarkelot on pelailtu, tauon jälkeen aletaan pelaamaan tosissaan.

Suomen aikaan All-Star -ottelu pelataan keskiviikkoyönä 15.7 kello 2:00. Paikkana tänä vuonna on Cincinnati Redsin kotistadion Great American Ball Park.

Itse otteluun paneudumme tuonnempana ja esittelemme mistä on kysymys. Ennen ottelua pelataan Home Run Derby, All Star Futures Game ja kolmantena oheistapahtumana toinen toistaan tärkeämpi julkkis menee viskomaan MLB-eläkeläisten kanssa softballia.

Julkkikset ja tulevaisuuden nimet saa olla rauhassa, tässä artikkelissa paneudumme Home Run Derbyyn!

Home Run Derby on ensimmäinen näytöstapahtuma ja se pelataan vuorokautta ennen varsinaista All-Star -peliä. Tapahtuma on pelattu vuodesta 1985 lähtien, joten tänä vuonna palloa lyödään katsomoon 30-vuotisjuhlan kunniaksi. Kilpailuun valitaan kauden aikana eniten Home Runeja lyöneet pelaajat ja osa pelaajista äänestetään kisaan. Monelle uutena asiana tiedoksi, että itse baseball-pelissä Home Runin voi lyödä kentällekin ja ehtiä kiertää kaikki pesät mutta 99.999999% tapauksista pallo lentää rajojen sisällä katsomoon, ja se on idea kyseisessä kilpailussakin.

Kilpailu etenee Playoff-tyylillä eli parista toinen jatkaa matkaansa, toinen putoaa kilpailusta. Pelaaja saa lyödä niin kauan, kunnes hän on lyönyt 7 outia eli lyöntiä, joka ei päädy katsomoon. Eli kaikki home runit lasketaan ja 7 epäonnistumisesta suoritus on siinä. Mikäli pari on tasan 7 outin jälkeen, lyödään aina viiden lyönnin jatkosarjoja niin kauan kunnes voittaja on selvillä.

Lyöjä saa valita syöttäjäkseen kenet tahansa maailman ihmisistä. Lähes poikkeuksetta valinta kohdistuu osallistujan lyönti-valmentajaan, jolloin syötöt ovat mahdollisimman helppoja. Tästä syystä syötöt annetaan monesti suojan takaa, ettei valmentajia osu leukaan.

Kyseessä on pääasiassa hyväntekeväisyystempaus. Osa pelaajien lyömistä palloista on ns. ”Golden Balleja”, joiden tuotot menee hyväntekeväisyyteen. Summa on joka vuosi miljoonia.

Eniten Home Runeja lyötiin vuoden 2005 Derbyssä, kun Bobby Abreu kiskaisi pallon katsomoon 41 kertaa. Eniten Derby Home Runeja kaikki vuodet mukaan lukien on David Ortzilla (77). Tänä vuonna jälkimmäinen ennätys menee rikki heittämällä kun kilpailussa on mukana Prince Fielder.

Osallistujat on rankattu kuten tenniksessä. Parhaiten rankattu kohtaa huonoimmin rankatun jne.

Osallistujat tänä vuonna ranking-järjestyksessä ovat:

1. Albert Pujols (Albert Pujols)
2. Todd Frazier (Reds)
3. Josh Donaldson (Blue Jays)
4. Joc Pederson (Dodgers)
5. Manny Machado (Orioles)
6. Anthony Rizzo (Cubs)
7. Prince Fielder (Rangers)
8. Kris Bryant (Cubs)

imageKuka voittaa?

Hyvä kysymys… Suurin mielenkiinto kohdistuu ehdottomasti tulokas Kris Bryantiin, joka on rikkonut juniorisarjojen kaikki mahdolliset lyöntiennätykset. Huhtikuusta lähtien useat syöttäjät ovat päästäneet Bryantin vapaataipaleella kentälle home runin pelossa. Nyt Bryan saa lyödä ja ensimmäisellä kierroksella hän ei putoa, se on varma. Prince Fielderillä on taskussaan kaksi mestaruutta ja mies on ollut tällä kaudella uskomattomassa vedossa AVG .345. Lisäksi syytä on nostaa esille Baltimore Oriolesin Manny Machado, kuka kamppailee toden teolla voitosta.

Geen kaavailuissa finaalissa kohtaa Kris Bryant ja Prince Fielder. Bryantilla ei ole hermoja eli hän ei jännitä. Normaalina päivänä Fielder vie mutta Bryant saattaa tehdä mitä tahansa.

Kertoimet Derbyyn aukeaa tuota pikaa! Kannattaa ehdottomasti seurata ja ihailla lyöntivoimaa ja -taitoa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.