LENTOPALLO: Suomi – Hollanti, ennakko

image

Suomi kohtaa huomenna perjantaina ja lauantaina Hollannin kaksi kertaa lentopallon Maailmanliigan otteluissa Espoossa. Ottelut pelataan Barona Areenalla perjantaina klo 18.30 ja lauantaina klo 17.00.

Tämän kesän Maailmanliigan huippuhetket tähän mennessä maajoukkue koki Portugali-otteluissa, joissa Vaasan jäähalli oli tupaten täynnä, ensimmäisessä pelissä oli peräti 4900 katsojaa. Tunnelma oli aivan huikea ja se siivitti Suomen kahteen komeaan voittoon. Espoossa Suomella on mahdollisuus samaan ja tärkeisiin lisäpisteisiin Maailmanliigassa.

Suomi on lohkossa nyt kolmantena Belgian ja Hollannin takana. Portugali on viimeisenä. Espoon Hollanti-otteluiden jälkeen Suomella on vielä jäljellä vierasottelut Portugalissa.

Suomen maajoukkueen esiintyi tänään Espoossa kauppakeskus Sellossa. Paikalla oli koko joukkue ja paljon nähneenä on pakko todeta, että joukkueen hyvä yhteishenki oli aistittavissa rakennuksen ulkopuolelle asti.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo, Hollannilla on allaan ainoastaan neljä tappiota viimeisestä 15:stä ottelusta. Millainen joukkue vastaan tulee?

image

– Todella kova, fyysinen ja isokokoinen. Hollantia vastaan on turha lähteä taistelemaan pallon lyöntinopeudella, nopeudella tai fysiikalla, joukkue on niissä meitä edellä. Olemme tutkineet Hollannin peliä tarkasti ja pureudumme muutamaan taktiseen osa-alueeseen ja sitä kautta hoidamme pelin kotiin.

Sammelvuo on Suomen kautta aikain kovin lentopalloilija ja melkeinpä jo kokenein valmentaja. Sammelvuo on nähnyt maailmaa pelaajana ja harva tietää, että Sammelvuo puhuu kaikkia kieliä sujuvasti, missä hän on pelannut. Sammelvuon tavaramerkkinä on rauhallisuus ja huomattava auktoriteetti pelaajien sisällä omien saavutustensa kautta. Suuttuuko päävalmentaja koskaan?

– Suuttuminen on ehkä väärä termi. Joukkue on täynnä huippu-urheilijoita, jotka tietää tasan tarkkaan mistä hommassa on kyse. Joskus ääntä pitää korottaa, että uppiniskainen mies ymmärtää oikeasti mitä tarkoitan. Opin itsekin päivästä toiseen ja elän tällä hetkellä unelmaani. Lentopallo on elämäni ja se, että saan työskennellä tässä tehtävässä, on minulle kunnia ja nautin jokaisesta hetkestä. En murehdi tulevia turnauksia vaan nyt keskitytään näihin tuleviin Hollanti-peleihin, vasta sen jälkeen katse kohdistuu tulevaisuuteen.

Suomessa on menossa lentopallobuumi. Mihin lajia seuraamattoman kannattaa kiinnittää huomiota seuratessaan katsomossa pelejä perjantaina ja lauantaina?

– Pallon nopeuteen ja muista pallopeleistä poiketen lentopallossa pallo liikkuu käsillä ja taktiikka muodostuu sen ympärille. Lentopallo on äärettömän mielenkiintoista, toivottavasti saadaan Espooseen tupa täyteen, se tuo joukkueelle mielettömän tsempin! Kyseessä on niin upea joukkue, että toivottavasti mahdollisimman moni tulee nauttimaan huippu lentopallosta, toteaa Sammelvuo.

 

Seuraa heitä Hollantia vastaan

image
Kuva: Lentopalloliitto

Sauli Sinkkonen, numero 11

Sinkkonen teki paluun maajoukkueeseen neljän vuoden tauon jälkeen. Sinkkonen on päässyt keskittymään 1.5 kuukautta elämänsä ensimmäisen kerran vain ja ainoastaan lentopalloon ja kehitys on ollut valtavaa. Sammelvuon ylisanat eikä ihmettely lopu puhuttaessa Sinkkosen kehityksestä. 25-vuotias keskitorjuja on pelannut koko ikänsä Tampereella

image
Kuva: Lentopalloliitto

Antti Siltala, numero 5  

Joukkueen kapteeni ja kokeneinta osastoa. Siltala on yleispelaaja jonka tahtotaso tarttuu joukkueen jokaiseen pelaajaan. Siltala on raivannut tiensä lentopallomaailman huipulle pieneltä paikkakunnalta. Sammelvuon sanoin Siltalan tahtotaso on “mieletön”

image
Kuva: Lentopalloliitto

Lauri Kerminen, numero 4

Muutamassa vuodessa joukkueen ykkösliberoksi noussut Kerminen on nimenä tuttu koko urheilusuomelle. Sarjassamme huippu-urheilija, kuka on kehittynyt valtavalla työllä arvoon arvaamattomaan.

Suomi – Hollanti, Espoo, Barona Areena
Perjantai 26.6 kello 18:30 ja lauantaina 27.7 kello 17:00

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.