Lehterä ratkaisijana St.Louisille

St.Louis Bluesin ja Florida Panthersin peli oli suomalaispelaajien taisto, kun kaukalossa nähtiin Floridalta Alexander Barkov sekä Jussi Jokinen, ja St.Louisin paidassa viilettävä Jori Lehterä. Peli aukesi kunnolla vasta toisessa erässä, kun Bluesin Jaden Schwartz siirsi joukkueensa Lehterän syötöstä 1-0 johtoon. Luvut säilyivät molempien joukkueiden hyvistä paikoista huolimatta kolmannen erän lopulle, kunnes Floridan Nick Bjugstad onnistui tekemään tasoituksen noin minuutti ennen loppua Panthersin pelatessa ilman maalivahtia.

Kiekko päätyi Bjugstadille onnekkaasti, kun Barkov sai ohjattua Aaron Ekbladin viivasta lähettämää vetoa. Ohjaus kimposi päätylaudasta suoraan toiselle puolelle maalia, josta Bjugstad laukoi kiekon Blues-maalilla pelanneen Brian Elliotin luistimesta sisään. Barkov oli itsekkin lähellä maalintekoa jo aiemmin kolmannessa erässä, mutta Elliott teki uskomattoman hanskatorjunnan, vaikka hän oli jo jäissä kun veto lähti. Jatkoaika oli maaliton, joten siirryttiin rangaistuslaukauskilpailuun, jossa Bluesin Jori Lehterä ujutti komeasti kauden ensimmäisen rankkariosuman Roberto Luongon längistä sisään. Lehterän vuoro tuli viidennessä parissa ja ratkaisi ottelun St.louisille, kun Panthersin Jokinen laukoi tolppaan omalla yrityksellään.

Yön suomalaishetki:
Lehterä paikkasi hienolla ratkaisumaalillaan kolmannessa erässä ottamaansa rangaistusta, jonka hän sai jouduttuaan koukkaamaan pirteästi pelannutta Barkovia. Maalitilanne aukesi kun Barkov pujotteli virtuoosimaisesti Blues- pelaajien keskeltä hyvään tekopaikkaan, eikä Lehterälle jäänyt muuta mahdollisuutta kuin heittää virveli hyökkääjän käsille.