Salibandyliiga: Oilersin superylivoima hengästytti Raumalla: Kuusi maalia yhden jäähyn aikana

Salibandyliigan sunnuntain oudoin ottelu nähtiin Raumalla, jossa altavastaaja SalBa karkasi espoolaista Oilersia vastaan murskaavaan johtoon mutta menetti kaiken yhden jäähyn aikana.

SalBan viisi salamamaalia muuttivat toisessa erässä tilanteen 1-1 viidessä minuutissa 6-1-kotijohdoksi. Sitten komennettiin kuitenkin SalBan Joni Rokosa viiden minuutin jäähylle väkivaltaisuudesta ja kelkka kääntyi. Oilers iski jäähyn aikana peräti kuusi kertaa ja voitti lopulta 8-6.
– Tiesimme kaverin ylivoiman ja sen mitä he yrittävät, mutta aina kun saimme toiseen ratkaisun, niin he keksivät aina uuden kuvion, SalBa-valmentaja Juha Mäkilä hämmästeli.
– Huikeaa ylivoimaa kaverilta, jos meillä olisi ylivoima samanlaista, niin olisimme tässä sarjassa kolmantena tällä hetkellä.

Play off -viivalla sarjan yhdeksäs NST jatkaa taistelua paikasta pudotuspeleissä kaadettuaan Tuomas Arposen neljän maalin siivittämänä kahdeksikko OLS:n 8-6. Ero joukkueiden välillä kutistui kolmeen pisteeseen.

Mestari Happee lujitti otettaan runkosarjan voitosta napatessaan kotonaan 7-2-rutiinivoiton Tapanilan Erästä. Liigan pistekuningas Jami Manninen oli saldollaan 1+2 illan tehokkain, Happeen maalissa maajoukkueen ykkösvahti Eero Kosonen napsi talteen 35 laukausta.

Häntäpään kamppailussa juhli sijalla 12 oleva Josba, joka kaatoi TPS:n 5-4 ja nitkutti turkulaisiin kahden pisteen etumatkan.

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona otteluilla Classic – SSV ja Koovee – Indians.