Wellingerille kultaa normaalimäestä – Suomalaisilta epäonnistunut kisa

Olympialaiset Peyochang Etelä-Korea 2018

Pyeongchangin talviolympialaisten avauspäivä huipentui lauantaina mäkihyppyyn, jossa käytiin miesten normaalimäen kisa.

Hankalissa oloissa käydyn kilpailun voiton ja kultamitalin vei Andreas Wellinger. Saksalainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä 104,5 metrin hypyllä ja toisellä hyppy kantoi peräti 113,5 metriä, joka oli kisan pisin loikka ja sillä noustiin voittoon. Himmeämmät mitalit menivät Norjaan. Toiseksi tuli Johann Andre Forfang, jonka hypyt oli 106 ja 109,5 metriset jääden Wellingeristä 8,4 pistettä. Kolmannen sijan nappasi Robert Johansson 100,5 ja 113,5 metriset loikat. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä ollut Puolan Stefan Hula tippui toisella 105,5 metrin hypyllä viidenneksi.

Suomalaisittain kilpailu oli pettymys, kun yksikään ei päässyt toiselle kierrokselle. Paras suomalainen oli Andreas Alamommo ollen 94 metrin loikalla sijalla 38. Muista suomalaisista Janne Ahonen oli 90,5 metrisellä 40:s, Eetu Nousiainen 83 metrisellä 49:s ja Antti Aalto ainoastaan 80 metrin loikalla 50:s.