Eckhoff ja Fourcade voittoon Kontiolahdessa

Ampumahiihdon maailmancupkauden toiseksi viimeinen kisapaikka on Kontiolahti. Perjantaina käytiin kauden toiseksi viimeiset pikakilpailut.

Naisten kilpailun voiton vei Tiril Eckhoff. Norjalainen teki kisassa nolla-ammunnan ja oli totutun nopea ladulla. Maailmancupin kokonaiskisaa johtava Saksan Laura Dahlmeier oli toinen. Dahlmeier jäi yhdellä ohilaukauksella Eckhoffista 18,3 sekuntia ja Valko-Venäjän Darya Domracheva oli kolmas.

Suomalaisittain kilpailu meni odotuksiin nähden heikosti. Mari Laukkanen oli parhaana 19. Laukkaselle tuli molemmista ampumapaikoista yksi ohilaukaus. Laukkanen jäi vähän yli minuutin Eckhoffista. Sen sijaan Kaisa Mäkäräisellä tuli kauden huonoin kisa. Mäkäräinen on viikon aikana sairastellut, joka varmasti vaikutti hänen suoritukseen. Mäkäräiselle tuli kisassa peräti neljä sakkoa ja oli vasta 49. Kahdesta muusta suomalaisesta Laura Toivanen oli 69 ja Sanna Markkanen 89.

Miehissä voiton vei Martin Fourcade, joka on jo varmistanut maailmancupin kokonaiskilpailun voiton. Tämä oli hänen kauden 13.voitto. Fourcade joutui tiukoille otettuaan pystypaikalta yhden sakon. Ranskalainen onnistui viimeisellä kierroksella ohittamaan niukasti kärjessä olleen Tshekin Ondrej Moravecin. Nolla-ammunnan tehnyt Moravec tuli toiseksi jääden voitosta vain 0,6 sekunnin päähän. Kolmannen sijan nappasi Norjan Emil Hegle Svendsen jääden Fourcadesta 9,4 sekuntia.

Suomalaisista parhaiten onnistui Olli Hiidensalo ollen yhdellä ohilaukauksella kisan 39 saaden kaksi pistettä. Hiidensalo pääsee huomiseen takaa-ajoon. Sen sijaan kaksi muuta suomalaista Tuomas Grönman ja Tero Seppälä eivät pääse. Grönman oli kisan 81 ja Seppälä 95.