Scroll Top

Yleisurheilu – Norjan Karsten Warholm juoksi uuden Euroopan ennätyksen

Oslon Timanttiliigassa nähtiin torstai-iltana kovia tuloksia ja useissa lajeissa tehtiin  maailman kärkituloksia.

Kovin tulos nähtiin miesten 400 metrin aidoissa. Norjan oma poika Karsten Warholm oli juoksussa täysin ylivoimainen juosten kilpailussa hurjan ajan 47,33, joka on samalla uusi Euroopan ennätys. Aiempi ennätys oli Ranskan Stephane Diaganan, joka vuoksi Sveitsin Lausannessa vuonna 1995 ajan 47,37, joten ennätys kesti peräti 24-vuotta.

Embed from Getty Images

Kovia tuloksia nähtiin myös muissa lajeissa. Miesten satasella USA:n Christian Coleman tykitti ajan 9,85, joka on samalla myös kauden kärkitulos maailmassa. Coleman oli kisassa täysin ylivoimainen, sillä toiseksi juoksi Kiinan Zhenye Xie ajalla 10,01 ja kisan kolmas oli USA:n Michael Rodgers ajalla 10,04.

Embed from Getty Images

Naisten 200 metrillä Hollannin Dafne Schippers, juoksi maailman kärkiajan 22,56. Kilpailun kakkonen oli Kanadan Crystal Emmanuel ajalla 22,89  ja kilpailun kolmanneksi juoksi USA:n Jenna Prandini ajalla 23,10.

Miesten seiväshypyssä käytiin myös hieno ja tasokas kilpailu. Voiton otti lopulta USA:n Sam Kendricks tulokselle 591. Kilpailun kakkoseksi hyppäsi Puolan Piotr Lisek kauden parhaallaan 581. Kilpailun kolmas oli omalla samalla tuloksella 581 USA:n Cole Walsh. Tulos oli myös miehen oma ennätys.

Oslon Timanttiliigassa oli mukana myös yksi suomalainen, kun Nooralotta Neziri oli naisten 100 metrin aidoissa seitsemäs ajalla 13,18.

Embed from Getty Images

Suomessa nähtiin kova tulos naisten pituushypyssä

Myös Suomen maaperällä nähtiin kova tulos, kun Hämeen mestaruuskisoissa Taika Koilahti hyppäsi naisten pituudessa oman ennätyksensä 646. Tulos on samalla paras suomalaishyppy 13 -vuoteen. Koilahti hyppäsi kilpailun viimeisellä hypyllä loistavan tuloksen 650, mutta takana oli valitettavasti liikaa tuulta 2,8 metriä sekunnissa.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.