Scroll Top

Gamblers MLB Holy Bible VOL II

Gamblers MLB

TAUSTAA

MLB eli Major Baseball League on Pohjois-Amerikassa pelattava baseball-sarja. Yhtä lukuunottamatta (Toronto Blue Jays) kaikki joukkueet ovat jenkkien rajojen sisältä.

Kausi avataan tänä vuonna 2.4.2017. Baseball on suunnattoman kiinnostava laji, josta katsojan täyty ehdottomasti ymmärtää jotain, että mielenkiinto säilyy. Laji on simppeli, kuten jenkeille, tuolle maailman älykkäimmälle kansalle, sopii!

Otteluita pelataan jokaisen joukkueen kohdalla pitkälle yli 150 kappaletta, joten rosterin täytyy olla kohdallaan. Vaikka peli näyttää hetkittäin hitaalta mutta kun tapahtuu, silloin tapahtuu ja kunnolla.

Edelleenkään suomalaiset eivät ymmärrä syöttäjän eli pitcherin merkitystä ja se maistuu bookereille. Koko joukkueen ulkopeli rakentuu pitcherin ympärille.

Joukkueissa on kolmenlaisia syöttäjiä;

a) Starting pither, joista parhaista käytetään nimeä ACE joukkuekohtaisesti

b) aikaisen vaiheen relief pitcher ykkössyöttäjälle mikäli homma kusee

c) varsinaiset relief pitcherit, ketkä tulevat syöttämään yleensä kuudennessa tai seitsemännessä inningissä.

Syöttäjän rooli on baseballissa 99%! Mikäli heitto rupeaa menemään vinoon jossain vaiheessa niin peli on usein siinä. Silloin on live-vedon aika! Alkuperäisellä lapulla voi pyyhkiä hanuria. Puolet rostereiden kokoonpanosta on syöttäjiä, eli kertokoon se jotain syöttäjien roolista. Eli kun mietitte mahdollisia voittajia niin keskittykää syöttäjiin!!

Vieraspeliturneissa joukkueet ovat matkalla usein jopa muutaman viikon, joten jossain vaiheessa tulee ikävä himaan ja pelit halutaan hoitaa vain pois alta.

Jossain vaiheissa ollaan puhuttu siitä, ratkaiseeko overin ja underin se, pelataanko peli puistossa vai stadionilla mutta sillä ei ole pitkässä juoksussa mitään merkitystä, kuten ei tuulellakaan.

Sanottakoon se vielä näin loppuun, että menestyksekkään Baseball-betsaajan pitää tuntea yleisimmät tilastot lajista. Tilastoja on satoja mutta muutamat tärkeimmät riittää.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.