Suomelle kaksi mitalia nuorten MM-lumilautailusta

Suomi on saanut kaksi mitalia Nuorten maailmanmestaruuskisoissa Yabulissa Kiinassa, kun Elli Pikkujämsä otti hopeaa ja Mikko Rehnberg pronssia slopestylessä. Molemmat selvittivät tiensä finaaliin semifinaalien kautta, jonka Pikkujämsä myös voitti.

Yhdysvaltalainen Nora Healey voitti naisten kilpailun 87,50 tuloksella, Pikkujämsän tulos oli 72,50 ja ranskalainen Chloe Sillieres otti pronssia.

– Kivat kisat täällä Kiinassa. Iloisella fiiliksellä sai laskea, hyvä parkki ja mukavaa porukkaa. Laskeminen on minulle kaikki kaikessa, joten mitali tuntuu todella hyvältä, Pikkujämsä kommentoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Naisissa muut suomalaiset sijoittuivat seuraavasti: Henna Ikola 10:s, Emmi Parkkisenniemi 15:s, Iina Puhakka 23:s ja Veera Nissinen 27:s.

Miesten slopestylen voittoon laski hollantilainen Erik Bastiaansen 88,25 pisteellä. Uuden-Seelannin Carlos Garcia Knight jäi niukasti hopealle 88,00 pisteellä. Rehnberg (88,00 pistettä) tykitti uransa parhaan laskun tärkeään paikkaan. Myös rata sai laskijalta kiitosta.

– Kiinassa säät ovat vaihdelleet, mutta parkki oli hyvä: kolme reiliä ja kolme hyndää. Omat laskut meni hyvin. En varmaan ole tehnyt noin hyvää runia aikaisemmin. Täytyy ottaa makupala mitalista, kun saan sen illemmalla, Rehnberg kommentoi.

Miehissä muut suomalaiset sijoittuivat seuraavasti: Rene Rinnekangas 17:s, Walter Widercranz 23:s, Axel Thelen 36:s, Roope Rautiainen 40:s ja Nooa Risku 50:s.

Nuorten MM-kisat jatkuvat 14.3. halfpipen karsinnoilla. Finaali lasketaan 15.3.

Elli Pikkujämsä Kuva: Lumilautaliitto