Frisbeegolf – Paul McBeth voitti Nokialla käydyn ammattilaiskilpailun

Gamblers frisbeegolf

USA:n Paul McBeth on voittanut jo viidennen kerran peräkkäin frisbeegolfin European Open -ammattilaiskilpailun. Nokialla käyty turnaus on ainoa Yhdysvaltojen ulkopuolella pelattava pääturnaus. Voitosta yhdysvaltalainen kuittasi 5 500 euroa.

Kalifornialaisheittäjän voittotulos oli 223 heittoa eli 33 alle kentän ihannetuloksen. Kilpailussa toiseksi tuli McBethin maamies Eagle McMahon, joka hävisi voittajalle kaksi heittoa. Kilpailussa kolmanneksi sijoittui Viron Albert Tammi sekä USA:n Ricky Wysocki. Päätöspäivään lähdettäessä Wysocki johti kilpailua peräti viiden heiton erolla McBethiin, mutta mies joutui kuitenkin lopulta taipumaan.

Kilpailun paras suomalainen oli viidenneksi yltänyt Jesse Nieminen (228 heittoa), joka hävisi voittajalle viisi heittoa. Nieminen oli hurjassa vireessä varsinkin torstaina, sillä mies sivusi ensimmäisenä suomalaisheittäjänä Nokian radan kenttäennätystä (52 heittoa).

–  Olen todella iloinen sijoituksestani. Tämä oli tähän mennessä urani suurin kilpailu ja fiilis oli koko ajan uskomaton, Nieminen sanoi

Muista suomalaisista Mikael Räsänen ja Antti Kotilainen jakoivat yhdeksättä sijaa, Väinö Mäkelä oli 14:s ja Jalle Stoor jaetulla sijalla 15. Kaikki edellä mainitut viisi suomalaista ansaitsivat paikan Yhdysvaltojen mestaruuskisoihin, jotka heitetään lokakuussa Rock Hillissä Etelä-Carolinassa.

Naisten sarjassa voiton nappasi USA:n Paige Pierce. Kilpailun kakkoseksi ylsi hienosti Suomen Henna Blomroos, mutta voittoon ei ollut mahdollisuuksia, sillä eroa voiton ottaneeseen Pierceen kertyi peräti 17 heittoa.