Scroll Top

Räikkönen taisteli kakkossijan

image

Kauden neljäs Formula Ykkösten osakilpailu Bahrainin GP päättyi suomalaisittain iloisin mielin, sillä Kimi Räikkönen ajoi Ferrarinsa toiseksi ja Valtteri Bottas oli neljäs. Kilpailun voittoon ajoi Lewis Hamilton Mercedeksellään, jo kolmannen kerran tällä kaudella. Kauden ensimmäinen kakkospaikka toki lämmitti suomalaista, mutta tyytyväinen hän ei ollut.

– Eihän sitä koskaan ole tyytyväinen kun on toinen, totesi Räikkönen.

Hamilton ajoi tänään paalulta voittoon, mutta aivan helpolla ei englantilaisen voitto tänään tullut, sillä takaa tullut Räikkönen antoi kovan paineen vielä loppuun. Suomalaiskuljettaja lähti kilpailuun neljännestä ruudusta ja ensimmäisen kierroksen jälkeen mies otti kolmannen paikan. Nico Rosberg onnistui ottamaan kuitenkin paikkansa takaisin hetkeä myöhemmin.

Sebastian Vettel piti paikkansa lähdössä, vaikkakin Räikkönen uhkasi myös tallikaverinsa paikkaa hetkellisesti. Ferrari-taktikko oli erilaisilla taktiikoilla liikkeellä. Vettel vaihtoi pehmeille vielä pehmeät renkaat toiselle stintille, kun taas Räikkönen otti kovat. Lopussa suomalainen ajeli sitten vielä pehmeillä ja esitti huikean loppukirin, jonka seurauksena onnistui ohittamaan Nico Rosbergin.

– Jos meillä olisi ollut vielä kierroksia enemmän jäljellä, olisimme saattaneet taistella kilpailun voitosta, Räikkönen selvitti.

Vettel putosi palkintopallitaistelusta, kun hänen etusiipensä hajosi ja joutui käymään ylimääräisen kerran varikolla. Tämän jälkeen saksalaiskuljettaja taisteli neljännestä sijasta Williamsin Valtteri Bottasta vastaan, mutta hän hävisi tämän taistelun. Ferrarilla olisi tänään ollut mahdollisuus paremmalla onnella saada jopa kaksi kuljettajaa palkintokorokkeelle, mutta näin ei vielä käynyt.

– Harmi, että ei saatu kahta autoa paremmille sijoille, Räikkönen harmitteli.

Ferrari tullaan näkemään jatkossakin kärkikamppailuissa ja italialaistalli tulee jatkossakin taistelemaan kilpailuiden voitoista. Mestaruudesta tulee olemaan tällä kaudella tiivis kamppailu ja siitä tulee todennäköisesti taistelemaan neljä kuljettajaa. Seuraavaksi F1-sirkus palaa Eurooppaan ja seuraava kilpailu ajetaan Espanjan Barcelonassa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.