Bandy: Suomi ja Kazakstan tasuriin

image

Kazakstan – Suomi 3-3 (1-2)

Suomi ja Kazakstan pelasivat totuttuun tapaan tasaisen ottelun. Ensimmäisen jakson alussa Suomi hallitsi palloa mutta kazukit loivat paremmat tilanteet. Heidän pelinrakentelu sujui hyvin. He tuhlasivat mm. rangaistuslyönnin ja useita kulmalyöntejä. Mitä pidemmälle ottelu eteni sitä paremmin Suomi pääsi luomaan tilanteita Kazakstanin maalille. Sluomen Janne Hauska onnistui toisessa kulmalyönnissä vieden Suomen 1-0 johtoon. Pari minuutti maalista pääsi Markus Kumpuoja yrittämään hyvästä paikasta, mutta tuloksetta. Jakson loppuminuutilla Suomen alakerralle sattui kommunikaatiovirhe ja Dennis Slautin tasoitti ottelun. Ottelun 43 minuutilla Ville Aaltonen ajoi vahvasti maalille ja tilanteen reboundista Mikko Lukkarila viimeisteli taukonumeroiksi 2-1.

Toiselle jaksolle kazukit tulivat hyvällä liikkeellä ja tulosta syntyi. 47.01 Ryuan Issaliev 2-2 ja 52.08 Leonid Bedarev vei Kazakstanin 3-2 johtoon. Hiukan maalien jälkeen Suomi sai kahden pelaajan ylivoimatilanteen muttei maaleja. Ottelun 78 minuutilla Janne Rintala rakensi hyvän tilanteen ja vapautti Mikko Lukkarilan avopaikkaan, joka ei erehtynyt tilanteessa. 80 minuutilla tunteet kuohahtivat kun Tuomas Mokkoa kohdeltiin kaltoin sivurajalla. Tilanteesta tuomittiin kazukeille kaksi ja Suomelle 1 jäähy. Kahden pelaajan ylivoimatilanteesta huolimatta varsinainen peliaika päättyi lukuihin 3-3.

Varsinaisen peliajan jälkeen lyödyssä rangaistuslyöntikilpailussa kazukit olivat piirun verran terävämpiä. Rangaistuslyöntikilpailun tulosta käytetään kun joukkueet päätyivät tasapisteisiin. Runkosarjassa Suomi sijoittui neljänneksi.

Suomen peli oli suoraviivaisempaa ja määrätietoisempaa kuin aikaisemmissa otteluissa. Palloja saatiin myös pelattua paremmin Suomen kärjille, tämä antaa lupauksia tuleviin otteluihin. Kapteeni Ville Aaltonen oli hyvässä vedossa, kuten myös Janne Rintala ja Mikko Lukkarila.

Päivän muissa otteluissa Norja voitti Latvian 8-4 (3-2) ja Valko-Venäjä voitti USA:n 12-9 (7-4)

Ville Aaltonen Kuva: Pekka Huovila