Suomi pronssiotteluun

Habarovsk, jääpallon MM-kilpailut 2015

Ruotsi – Suomi 10-1 (3-0)

Ruotsi pelaa vuoden 2015 jääpallon MM-finaalissa voitettuaan Suomen välieräottelussa maalein 10-1. Vastustajat selviävät Venäjä vs. Kazakstan ottelussa. Ruotsalaiset olivat askeleen edellä, loivat enemmän maalintekopaikkoja ja ansaitsivat voittonsa.

Ottelu alkoi tunnustellen ja Suomella oli jakson alussa etsikkoaikansa. Reilun kahden minuutin pelin jälkeen Tomi Hauska pitkällä syötöllä vapautti Sami Laakkosen läpiajoon mutta mv. Andreas Bergwall veti pidemmän korren. Hyvän ottelun pelannut Hauska 11 minuutilla kokeili Bergwallin näppien pitävyyttä ja hyvinhän ne pitivät.

Kylmä suihku tuli ajassa 12.27 kun suomalaiset puolustivat vasenta puolta seitsemällä pelaajalla ja Per Helmyrsh nostopallolla ohitti karvauslinjan ja yhtäkkiä syntyi 3 vs. 3 tilanne, josta Adam Gilljam iski Ruotsille 1-0. Sama kuvio toistui ottelun aikana useamminkin ja aiheutti päänvaivaa Suomen alakerralle. Muutoinkin ruotsalaiset painostivat kovasti Suomen puolustuksen oikeaa sivustaa. Ottelun 20 minuutilla Janne Rintala pääsi rangaistusalueen rajalta iskemään mutta Bergwall torjui senkin. Tämän jälkeen Ruotsi aktivoi karvauspeliään ja otti pelin haltuunsa. Suomi jäi jyrän alle. Daniel Berlin iski Ruotsille 2-0 ajassa 20.04. Viisi minuuttia myöhemmin Tomi Hauska sooloili maalintekopaikalle, mutta ei saanut palloa maaliin. Ruotsi hallitsi peliä ja Daniel Andersson viimeisteli maalin edestä 3-0 taukonumeroiksi.

Toiselle jaksolle ruotsalaiset tulivat päättäväisesti ja ratkaisivat lopullisesti ottelun 15 minuutissa viimeistelemällä neljä maalia Suomen verkkoon. Maalien jälkeen ottelu oli enemmänkin pelailua molempiin päihin. Suomella oli useita laukauksia Ruotsin maalia kohti mutta Bergwall oli ohittamaton. 9-0 syntyi kun jälleen nostopallolla ohitettiin Suomen karvaus ja syntyi 3 vs. 1 tilanne, viimeistelijänä Gilljam. 10-0 tilanteessa pallo karvattiin rangaistusalueella ja Daniel Anderson viimeisteli osuman. Suomi sai laihaa lohtua kun Mikko Lukkarila Ville Aaltosen esityöstä rikkoi kuparisen.