BANDY: Ruotsin Elitserien starttaa!

Ruotsin jääpallon Elitserien käynnistyy 23.10 kolmella ottelulla.

Tällä kaudella Elitserienissä pelaa 16 suomalaispelaajaa. Viime kaudella ulkomailla pelasi yhteensä 54 suomalaispelaajaa. Pelaajien lisäksi pääsarjassa on kaksi suomalaisvalmentajaa. Elitserienissä IFK Kungälvin valmentajana toimii Ari Holopainen ja Bollnäs GIF:n toisena valmentajana toimii Timo Oksanen.

Västerås on valmentajien suosikki ja pelaajien suosikki on Sandviken. Sandvikenin Maailman Cup näytti sekä Sandvikenin (2 sija) ja Västeråsin (4 sija) olevan valmiita sarjaan.

Bandy Puls hyvin mukana

Alkaneella kaudella jääpallon ystävät voivat seurata Bandy Pulsin internet palvelun kautta ennen vuoden vaihdetta 40 ottelua. Lisäksi SVT näyttää ”vinterstudionissa” otteluja ja luonnollisesti finaalin, mikä pelataan Tukholmassa O2 areenalla 19.3.2016.

Vuoden 2015 suomalaispelaaja Västeråsissa

Janne Rintala (Västerås SK, 9 A-maaottelua) tavoittelee toista perättäistä miesten Ruotsin mestaruutta, syksyllä joukkue voitti jo Ruotsin Cupin. Viime kaudella Janne sai Suomen kansalaisuuden ja keskikenttäpelaaja pelasi Suomen leijonapaidassa Habarovskin 2015 MM-kisoissa. Kauden päätteeksi Janne valittiin vuoden jääpalloilijaksi, mainittakoon että Janne on Ruotsissa kerännyt tittelit: 2006-07 Årets pojkspelare ja 2007-08 Årets junior. Janne on Rintalan jääpallosukua, OLS taustainen isä Ari pelasi Suomen maajoukkueessa 27A, 5N, 2P maaottelua ja Tillbergassa pelaava veli Pekka on pelannut 22A, 2 B, 5N maaottelua.

 

Suomalaispelaajat, Elitserien 2015-16

Bollnäs GIF: Ville Aaltonen, Samuli Helavuori
Broberg IF: Eetu Peuhkuri
Gripen BK: Aleksi Seppänen
IFK Kalix: Antti Ekman, Pekka Hiltunen
IFK Kungälv: Niklas Holopainen, Anssi Hänninen, Teemu Määttä
IFK Vänersborg: Mikko Lukkarila, Ilari Moisala
IK Sirius: Markus Kumpuoja, Joonas Peuhkuri
Tillberga: Pekka Rintala
Vetlanda BK: Tuomas Mokko
Västerås SK: Janne Rintala
IFK Kungälv: Kimmo Kyllönen

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.