Scroll Top

Super Bowl – Hollywood Special

 

Nyt kun unirytmit on sotkettu ja takana on järjestyksessään 49. Super Bowl voidaan palata viime yöhön ja miettiä mitä ihmettä oiken tapahtui. Vaikka monen NFL-fanin mielestä ennakkoasetelma oli Super Bowlin tylsin ja täysin yhdentekevää kumpi ottelun voittaa, tuli ottelusta yksi historian viihdyttävimpiä. Jos ei paremmin tietäisi, oli ottelu kuin Hollywood-elokuvaksi kirjoitettu.

Patriots hävisi kolikonheiton ja Seattle valitsi puolustuksen. Patriotsin hyökkäys lähtee terävästi liikkeelle, mutta joutuu ensimmäisen 1st downin jälkeen potkaisemaan. Seattle ei saa mitään aikaa ja Patriots saa pallon takaisin edeten aina Seattlen 10 jaardin linjalle.

Brady heittää palloon Edelmanille, jonka Lane katkaisee ja Seattle aloittaa omalta 14 yd linjalta, saaden yhdet uudet yritykset ja Ryan punttaa pallon 40yd. Ensimmäinen neljännes 0-0 ja peli näyttää overin kannalta huonolta. New Englandilta menee 4 minuuttia ja kymmenen sekuntia tuoda palloa 65 jaardia yhdeksällä pelillä ja siirtyy 7-0 johtoon.

Patriotsin puolustus hoitaa taas mallikkaasti oman tonttinsa ja Seattle tyytyy potkaisemaan taas neljännellä yrityksellä. Kun Patriots ei onnistu myöskään omassa hyökkäyksessään, saa Seahawks pallon 07:07 ajassa haltuun ja tekee Marshawn Lynch 3 jaardin touchdownin, kun kellossa 2:22.

Hauschka potkaisee aloituspotkun touchbackiksi ja Patriotsilla ja Bradyllä on kellossa jäljellä 2:16, kaikki aikalisät ja kahden minuutin varoitus. Brady käyttää Vereeniä etenemiseen ja vie pallon aina Seattlen 22 jaardin linjalle, josta 2nd & 5 Brady löyttää Rob Gronkowskin ajassa 0:36 ja Patriots johtaa 14-7.

Toinen puoliaika ohi, right? Ei suinkaan. Touchbackin jälkeen Wilson aloittaa hyökkäysvuoron heittämällä Turbinille 19 jaardin pallon, Seattle ottaa aikalisän ajassa 0:24. Wilson ei löytä heittokohdetta ja juoksee seuraavalla yrityksellä 17 jaardia ja peli jatkuu New Englandin 44-linjalta. Epäonnistuneen heiton jälkeen Wilson löytää Locketten 23 jaardin pelillä ja Patriotsin Arringtonin ottaessa 15 jaardin face mask-virheen, Seattle käyttää viimeisen aikalisän 11 yd linjalta.

Yksi heittä Chris Matthewsille riittä pelin tasoittamiseen. Kyseessä Matthewsin ensimmäinen kiinniotto koko uralla NFL:ssä ja kyseessä on tasoittava touchdown superbowlissa. Koko Seattlen drive kestää 29 sekuntia ja tasatilanteessa lähdetään koppiin.

Toisen puoliskon alussa Seattle vie ensimmäisen driven potkumaalietäisyydelle, josta Hauschka ei epäonnistu. Vastaavasti Brady heittää toisen syötönkatkonsa ja Seattle rokottaa tilanteeksi jo 24-10. Baldwin ottaa 15 jaardin rangaistuksen touchdownjuhlinnastaan. Mies näyttää laskevan housunsa ja ulostavan pelipallon. Anteeksi mitä??

Seuraavat kaksi hyökkäystä Patriots joutuu potkaisemaan pallon pois ja neljäs neljännes alkaa. Ensimmäinen ajallisesti tärkeä drive alkaa Bradyn 8 jaardin säkitykseen. Brady kuitenkin löytää Edelmanin 21 jaardin pelillä ja hyökkäys jatkuu syötölle Vereenille. Virheen saattelemana Patriots löytää itsesnsä Seattlen 27-linjalta, josta Brady löytää taas Edelmanin 21 jaardin pelilä ja ensimmäisen heiton epäonnistuttua, Brady löytää toisella heitolla Amendolan, Patriots häviöllä enää kolme pistettä 21-24.

Puolustus pelaa tonttinsa ja Seattle joutuu taas potkaisemaan ensimmäisellä yrityksellä. Vajaa seitsemän minuuttia kellossa ja Brady löytää taas Vereenin. Vajaa viisi minuuttia myöhemmin 3 jaardin heitto löytää Julian Edelmanin ja Patriots siirtyy 28-24 johtoon. Seattlella on kuitenkin aikaa vielä 2:06 ja kaikki aikalisät käytössä.

Tässä vaiheessa kaivettiin laatikosta Hollywood-käsikirjoitus. Touchbackin jälkeen Wilson löytää Marshawn Lynchin joka lataa 31 jaardia eteenpäin. Wilson epäonnistuu kahdessa ensimmäisessä heitossa, mutta löytää slant-juoksun tehneen Locketten 11 jaardin arvoisesti, Seattle siirtyy uusilla yrityksillä Patriotsin 38 jaardin linjalle. Ensimmäisellä heitolla Wilson lataa pitkän pallon Kearselle kentän oikeaan laitaan. Patriotsin Butler saa syöttöön käden väliin, mutta ei pelaa palloa loppuun. Kaatuessaan maahan Kearse saa jalan väliin ja koppaa pallon. Tuomio on selkeä, pallo ei osu maahan ja Seattle jatkaa viiden jaardin linjalta kun peliaikaa on yli minuutti jäljellä.

 

 

Lynch juoksee palloa vielä neljä jaardia eteenpäin ja Seattlen touchdown näyttää varmalta. Tässä tilanteessa kuitenkin Seahawksin valmentaja Pete Carroll tekee yhden NFL-historian surkeimmista päätöksistä. Joukkueella on vielä kolme yritystä, jaardi matkaa, yksi aikalisä ja NFL:n voimakkain keskushyökkääjä. Seahawks kuitenkin yrittää pelata nopean slant-heiton Lockettelle, joka kostautuu. Butler saa kätensä väliin ja katkaisee syötön, kaatuen nopeasti maahan ja Patriotsin voitto on varma. Pallo on kuitenkin yhden jaardin linjalla ja Patriotsin olisi pitänyt polvistua oman maalin arvoisesti, ellei Seattle olisi tullut hyökkäyslinjan yli viiden jaardin virheen arvoisesti.

Lopuksi saadaan vielä aikaan tappelu, jonka lopputulemana Seahawksin Irvin heitetään pelistä ulos, kun kellossa on 0:20 jäljellä. Brady polvistuu ja Patriots voittaa Super Bowlin uskomattomien käänteiden jälkeen.

Super Bowlin MVP on tänä vuonna oletetusti Tom Brady. Brady ohitti ottelussa Joe Montanan ennätyksen eniten heitettyjä touchdowneja Super Bowlissa. 37-vuotiaan QB:n luultavasti viimeinen Super Bowl-esiintyminen päättyy voittoon.

Ottelun jälkeen Pete Carroll otti syyt niskoilleen tappiosta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.