SaPKo vei pisteet Turusta

image

TUTO Hockey – SaPKo

4-5 (2-2, 1-2, 1-1)

TUTO Hockey haki lauantaina Marli Areenalla neljättä peräkkäistä kotivoittoa, mutta vierailija SaPKo oli eri mieltä ja vei pisteet maalein 4-5.

”Onnittelut SaPKolle, sitkeä hyvä joukkue eikä ole ihme, että ovat lähellä sarjan kärkeä”, totesi TUTOn Ismo Lehkonen rehdisti ottelun jälkeen.

Jo maalirikkaan kamppailun avauserässä nähtiin peräti neljä maalia, kun SaPKon Kai Lehtinen osui kahdesti ja TUTOlta maalinteossa onnistuivat Mikko Laine sekä kultakypärä Jasper Lindsten.

”Se oli juuri sellainen ilta mitä odotettiinkin. Olisi helppo sanoa, että oltiin ensimmäisessä erässä huonoja, mutta vastapuoli teki meistä yksinkertaisesti huonon”, Lehkonen sanoi.

”Meillä oli bensakoneistoon tullut dieseliä ja se johtui puhtaasti siitä, että vastapuoli torpedoi osan meidän naperoista pois paikoilta.”

TUTO vaihtoi maalivahtia

Toisen erän alkupuoliskolla vierailijat antoivat TUTOlle kylmää kyytiä, kun sekä Teemu Lepaus että Tomi Wilenius yllättivät turkulaisten maalia vartioineen Kalle Hokkasen. Tämän jälkeen Hokkanen vaihdettiinkin Petteri Similään.

”30 minuutin jälkeen peli oli sitä mitä sen pitäisikin olla ja sillä pitäisi pelejä voittaa. Mutta kun tämä on 60 minuutin tapahtuma, niin 30 minuuttia ei riitä”, manasi Lehkonen.

Kotijoukkue tuli toisessa erässä maalin päähän Joona Monton läpiajomaalilla, mutta savonlinnalaiset menivät kolmannessa erässä jälleen kahden maalin johtoon Iiro Sulinin osumalla.

”Meidän tarinassa tuntuu tällä hetkellä siltä, että kun vastustaja saa yhdenkin tontin, niin häkki heilahtaa. Se on miesten tasolla aivan liikaa.”

”Meidän täytyy saada muutos siihen, ettei tulos ohjaa meidän tekemistä liian paljon”, Lehkonen päätti.

Iikka Kangasniemi toi TUTOn uudelleen maalin päähän kaksi minuuttia ennen päätössummeria, kun turkulaiset pelasivat ilman maalivahtia. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan pisteet matkasivat Mestiksen toisena olevan SaPKon mukana Savonlinnaan.

Kuva: TUTO
Kuva: TUTO

Ensi viikolla TUTO Hockey lähtee kolmen ottelun vieraskiertueelle, jonka aikana se kohtaa KeuPa HT:n, RoKin ja Hermeksen.