Naisten Salibandyliigassa 13-vuotias veskari

Salibandyliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua, ja nousija M-Team nappasi kuudennella yrittämällä viimein syksyn avauspisteensä kaatamalla Helsingissä Rauman SalBan 10-3. Toisessa pelissä OLS kukisti kotonaan Nokian KrP:n 7-5.

Kahtakymmentä toimintavuottaan juhlaottelulla kotiluolassa Helsingin Ruskeasuolla viettänyt M-Team livahti ottelun puoliväliin mennessä jo 6-0-johtoon, ja SalBan päästyä vauhtiin tukki maalivahti Petri Lesch M-Teamin maalin maailmanluokan torjunnoilla. Raumalaiset pääsivät maalin makuun vasta päätöserässä seitsemän maalin tappioasemassa eivätkä enää nousseet uhkaamaan isäntien ensimmäistä voittoa. Jarkko Aavaharju oli kahdella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään M-Teamin tehomies, Antti Itkonen syötti kolme osumaa.

Oulussa OLS johti kahden erän jälkeen jo 5-1, mutta Nokian KrP puristi vielä isäntien otsille tuskanhien kirimällä itsensä maalin päähän. Vasta Petri Niemelän tyhjään verkoon iskemä seitsemäs maali sinetöi kotivoiton lopullisesti. Valtteri Parviainen laukoi OLS:n maaleista kaksi, ja vastaavaan lukemaan kykeni vastapuolella Joni Henttonen.

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla SPV – Tapanilan erä, Koovee – Viikingit, M-Team – Oilers ja Happee – OLS.

Naisten Salibandyliigassa tehtiin tänään erikoista historiaa kun O2-Jyväskylän maalilla Lappeenrannan NST:tä vastaan torjui vasta 13-vuotias Alina Laitinen. Joukkueen toisena maalivahtina oli Laitista 27 vuotta vanhempi Tanja Matilainen. Alina Laitinen torjui ottelussa 31 laukausta mutta sarjakärki NST vei pisteet maalein 9-1.

Lähde: Salibandyliiga